Dewaele Vastgoeddiensten © 2024

Luxe appartement te koop in historische setting te Menen

399.000
D8500-24199-NBW-1.01
Rijselstraat 53, 8930 Menen

In het hart van de bruisende stad Menen vormt de Patriciërswoning het decor voor een karaktervol bouwproject. Zin om centraal te wonen in een authentiek kader met zicht op het groen? Dan is dit uniek pareltje zeker iets voor jou!

Grondoppervlakte
/
(Bruto) oppervlaktes
145m²
Slaapkamers
2
Terras of tuin
Ja
Bouwjaar
1755
EPC
/
1

Zeer ruim appartement

2

Luxueuze uitstraling

3

Wonen in een historisch kader

Omschrijving

Het luxe doorzicht appartement is toegankelijk met de lift en beschikt over alle moderne technologie. De leefruimte geeft uit op een ruim terras van waar u als bewoner een zicht hebt op de binnenplaats en het achterliggende park. Een open keuken, twee slaapkamers met bijhorende badkamer en een bureau zorgen voor het nodige comfort.

Over het project:

In 1755 verrees een klassiek herenhuis nabij de imposante St. Vedastuskerk in Menen, doordrenkt van classicistische pracht en authentieke elementen. Na een zorgvuldige restauratie in samenwerking met Erfgoed Vlaanderen en Stad Menen, straalt het pand weer in volle glorie. Bij binnenkomst via de majestueuze rondboogpoort waant elke bezoeker zich in de elite van de 18e en 19e eeuw. Het binnenplein, hersteld met Napoleonkasseien, ademt de sfeer van vervlogen tijden. De unieke woonunits combineren historische charme met moderne technologieën op het gebied van brandveiligheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie.

* Eventuele renders en afbeeldingen op websites en media, zijn louter indicatief opgemaakt om eventuele mogelijkheden binnen de site & het appartement te schetsen.

Graag meer info of een bezoek ter plaatse? Leg vandaag nog jouw afspraak vast!

Contacteer Matthias Vanneste (t. 0479 67 68 48) voor meer info.
Screenshot 2022 05 30 at 14 20 04

Hoeveel is je woning waard?

Je woning verkopen doe je het best met expertise. We staan je graag bij om het maximale uit de verkoop van je woning te halen.

Eigenschappen

Type Appartement
Bouwjaar 1755
Renovatiejaar 2024
Staat Uitstekende staat
Slaapkamers 2
Badkamers 2
Verdieping 1
Gelijkvloers Nee
Lift Ja
Bewoonbare oppervlakte 145m²
Aankoop onder BTW Nee

Wettelijke informatie

Onroerend erfgoed Het onroerend goed is beschermd als monument (voor meer info over de rechtsgevolgen ga naar www.onroerenderfgoed.be)
Afgebakend overstromingsgebied nee
Afgebakende oeverzone nee
Omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen in aanvraag
Voorkooprecht in aanvraag
Stedenbouwkundige bestemming woongebied met een culturele historische en/of esthetische waarde
Omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden in aanvraag
Handhaving in aanvraag

Je makelaars

Matthias Vanneste 2021 200x200

Matthias Vanneste

Senior vastgoedmakelaar verkoop

Vastgoedmakelaar - bemiddelaar

BIV 507 453

Zoekopdracht

Dewaele zoekt voor jou

Een ruim bedrijfspand, een villa in 't groen of een appartement aan zee. Laat ons weten wat je precies zoekt en ontvang als eerste het meest recente (en discrete) aanbod in je mailbox. En dit nog voor het op de vastgoedwebsites wordt gepubliceerd!

Zoekopdracht bewaren Bekijk het aanbod

Wij maken gebruik van cookies om jouw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij tracking- en advertentiecookies te gebruiken om jouw websitebezoek persoonlijker te maken. Ben je benieuwd naar deze gepersonaliseerde advertenties? Klik dan op “Akkoord”(met ons privacybeleid). Lees meer

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.