Vorige
Volgende

Opbrengsteigendom te 2910 Essen , Nieuwstraat 81

€ 545.000

  • bewoonbareoppervlakte 351m²
  • grondoppervlakte 625m²
Contacteer ons

Omschrijving

Centraal gelegen opbrengsteigendom met mooi rendement, momenteel ingedeeld in 4 appartementen, mogelijk te verbouwen tot 3 appartementen + bouwgrond voor half-open bebouwing.

GELIJKVLOERS VOORAAN: 76m², Epc 315 kWh/m²
- Inkomhal
- Woonkamer met open ingerichte keuken (ca 30m²)
- Berging / wasplaats
- 2 Slaapkamers (ca 14 en 10m²)
- Badkamer met toilet, ligbad en wastafelmeubel

GELIJKVLOERS ACHTERAAN: 131m², Epc 805 kWh/m²
- Inkomhal
- Woonkamer (ca 30m²)
- Ingerichte keuken (ca 28m²)
- Berging / wasplaats
- Badkamer met toilet, ligbad en wastafelmeubel
- 3 Slaapkamers (ca 10 en 2 x 11m²)
- Kelder
- Tuin van ca 220m²

1ste VERDIEPING: 72m², Epc 242 kWh/m²
- Inkomhal
- Woonkamer (ca 33m²)
- Ingerichte keuken
- Berging
- 2 Slaapkamers (ca 12 en 11m²)
- Badkamer met toilet, ligbad en wastafelmeubel

2de VERDIEPING: 72m², Epc 586 kWh/m²
- Inkomhal
- Woonkamer (ca 33m²)
- Ingerichte keuken
- Bergkast
- 2 Slaapkamers (ca 12 en 11m²)
- Badkamer met toilet, ligbad en wastafelmeubel

Diversen

- 4 Garageboxen
- Inclusief een naastgelegen perceel voor half-open bebouwing (in de Guido Gezellelaan), enkel te bebouwen mits afbraak van het app. gelijkvloers achteraan
- Alle appartementen zijn momenteel verhuurd
- Meer info verkrijgbaar op ons kantoor in Kalmthout of via jef@firstimmo.be

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
351 m²
Bouwjaar
1976
Type bebouwing
Halfopen
Verdieping
3

Terrein

Terrein opp.
625 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 2722

Indeling

Kelder
ja
Garages
4
Type dak
Hellend
Tuin
ja

Energie

EPC
315 kWh/m²
Energiescore
D
Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
Accumulatie

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Jef voor meer info

Locatie

Essen

Als u de kaart van de provincie Antwerpen erbij neemt, ziet u helemaal in het noorden drie uitstulpingen.  De gemeente Essen ligt in de meest westelijke daarvan en raakt aan drie kanten de Nederlandse grens. Enkel Kalmthout is voor Essen een Belgische buurgemeente. De gemeente telt ca. 18000 inwoners.  Ze wonen verspreid over een aantal wijken en gehuchten (Heikant, Essen-hoek, Horendonk, Wildert en Essen-Statie).  Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en verenigingen.

Roosendaal is de dichtst bijgelegen (Nederlandse) stad die u gemakkelijk kan bereiken. Veel Essenaars doen er dan ook hun inkopen. Essen heeft namelijk een eigen treinstation wat een vlotte verbinding naar Nederland en Antwerpen verzekert. De ligging aan de Nederlandse grens maakt het voor veel Nederlanders interessant om zich in deze gemeente te vestigen.

Het Karrenmuseum is altijd een bezoek waard : U vindt er de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland.  Ook oude ambachten komen hier weer tot leven in de werkplaatsen en met de themaruimte ‘dorpsvervoer’ waant u zich weer helemaal in grootmoeders tijd.
U kan nog een sprong in de tijd maken met de herdenking van ‘de Grooten Oorlog’. Na de inname van België sloot het Duitse leger in april 1915 de grenzen met het neutrale Nederland hermetisch af door middel van een elektrische draad van 2000 Volt. Zo werden Essen en Nieuwmoer afgesneden van Kalmthout en van de rest van het land. Contacten met mensen achter deze ‘doodendraad’ waren bijna onmogelijk, wat een hele smokkelorganisatie tot gevolg had. De gemeenten Essen en Kalmthout organiseerden samen enkele grote evenementen rond de herdenking van WOI. O.a. de Doodendraadroute kan u het hele jaar fietsen (ca. 60 km).  Essen heeft ook een interessante wandelroute uitgestippeld door het centrum waar je acht vergrote foto’s kan bewonderen. 

Een andere jaarlijkse publiekstrekker is de carnavalsstoet.  Wist u dat Essen de grootste carnavalsstoet van de Noorderkempen heeft? Traditiegetrouw wordt carnaval er tot in de vroege uurtjes gevierd met in de namiddag de praalstoet die door de hoofdstraten van het centrum trekt.

Wildert viert ook geregeld feest o.a. met de jaarlijkse Pompoenfeesten en met de pompoenstoet. De eerste zondag van oktober kan u van de partij zijn.  Een uitstap waard.

Tot slot nog enkele bekende Essenaren vermelden : Namen als Bart Aernouts, Tom Meeusen en Zdenek Stybar klinken u wellicht bekend in de oren.  Aan veldrijders geen gebrek in Essen ! Ook modeontwerper Dries van Noten woonde tijdens zijn kinderjaren in Essen. Mich en Raf Walschaerts, de bekende cabaretiers van Kommil Foo, brachten een onbezorgde jeugd door in Essen en zoeken nog geregeld hun roots op in deze groene gemeente. En gelijk hebben ze!

Gelijkaardige panden