Vorige
Volgende
Nieuw
Waarschijnlijk verkocht

Huis te 2170 Merksem , Merksemheidelaan 27

€ 298.000

  • slaapkamers 4
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 210m²
  • grondoppervlakte 371m²
Contacteer ons

Omschrijving

Zéér statige en grote woning op +/- 371m² grondoppervlakte met zonsgeoriënteerde tuin (Z-Z-W), uiterst centrale ligging op grensgebied met de gemeente Schoten - per direct aan openbaar vervoer (tram en bus) / winkels (Delhaize / Carrefour) en scholen - voorparking alsook ruime inpandige garage, zéér grote woonkamer op massief parket met aanpalend terras en verbindingstrap naar de tuin. Apart bureau op gelijkvloers mogelijk, huidig 3 slaapkamers maar tot 5 slaapkamers mogelijk mits inrichting van de ruime zolderverdieping (trap reeds aanwezig tot dakverdieping). De woning behoeft een algemene renovatie, maar blijft alleszins een mooie opportuniteit gezien de potentiële meerwaarde na renovatie van dit eigendom op deze locatie.

Indien u graag een bezoek zou brengen aan deze woning? aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren. Onze verkoper staat graag tot uw dienst.
Had u graag zelf een gratis schatting van uw eigendom of vrijblijvend vastgoedadvies, bel ons voor een gesprek bij u thuis op 03/206 76 76 of mail naar info@firstimmo.be
First Immo Merksem aan de Lambrechtshoekenlaan, samen met onze 14 andere vastgoedkantoren in en rondom de provincie Antwerpen steeds tot uw dienst en altijd bij u in de buurt!

Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt - Woongebied - Geen rechterlijke herstelmaatregelen of bestuurlijke maatregel opgelegd - Geen verkavelingvergunning.

Documenten

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
210 m²
Bouwjaar
1959
Oppervlakte leefruimte
46 m²
Type bebouwing
Gesloten
Gevelbreedte
6,8 m
Perceelbreedte
6,8 m

Terrein

Terrein opp.
371 m²
Bebouwde opp.
72,3 m²
Perceeldiepte
54 m
Oppervlakte terras
9 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 1487
Conditie
Te renoveren

Indeling

Slaapkamers
4
Badkamers
1
Garages
1
Parkeerplaatsen
1
Type dak
Hellend
Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Zuidwest
Terras
ja

Energie

EPC
407 kWh/m²
Energiescore
E
Beglazing
Enkel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
CV op stookolie

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Steffanie voor meer info

Locatie

Merksem

Ten noorden van de stad Antwerpen ligt het district Merksem.  Een levendig en multicultureel stadsdeel dat bijna 42.000 inwoners telt.  Grenzend aan de metropool heeft ze als voordeel een goede verbinding te hebben met de stadskern om zo mee te kunnen genieten van de voordelen van de stad met betrekking tot werk en cultuur.  Ook haar ligging ten opzichte van de haven van Antwerpen is een grote troef om er je woonplaats te nemen.

Merksem lijkt op het eerste zicht geheel bebouwd te zijn, heeft ze toch nog voldoende groene spots.  Denk maar aan het Bouckenborghpark met een grootte van 11 hectare.  Het heeft aantrek als wandelpark door zijn verwilderde boomgaard, een grote vijver en zijn kasteel met grachten. In het kasteel huist het cultuurcentrum van Merksem. Het districtsbestuur besliste ook om het Kwadeveldenplein herin te richten. Het is een druk bezocht plein dat verschillende mogelijkheden biedt naar sport en spel toe.  Ook de speeltuin en de banken die geplaatst werden om gewoon gezellig samen te zijn, worden door de inwoners geapprecieerd.

Het fort van Merksem werd eigendom van de stad in 1977 en omgevormd tot een gewaardeerd sport- en recreatiedomein.  Je kan er petanquen, voetballen, volleyballen en basketballen en veel sportverenigingen hebben er dan ook hun stek gevonden.  Verder is er een dierenparkje en een trimpark.  Nu het tuinieren erg in trek is, werd het resterende gedeelte van deze groene zone ingenomen door volkstuintjes.

Om de groenbeleving in Merksem te versterken, werd het ‘Masterplan Groen Hart Merksem’ ontwikkeld. Dit masterplan heeft de ambitie om van drie parkeilanden, één groene kern in het centrum van Merksem te maken en ze zowel ruimtelijk als functioneel met elkaar te verbinden. Zo kunnen de parken als één groen geheel ervaren worden en krijgt Merksem een groene long, waar het aangenaam vertoeven is. Er ontstaat een ruimte om enerzijds tot rust te komen en om anderzijds actief te recreëren. Verder wordt in dit plan ook gekeken naar de paden in de verschillende parken. Bedoeling is om bredere hoofdpaden aan te leggen die voor een snellere verbinding tussen de parken moeten zorgen voor zowel voetgangers als fietsers. De smallere paden dienen dan weer om rustig op te wandelen en te genieten van het groen.  De nieuwe LED-verlichting die geplaatst wordt, maakt het plaatje  af om een aangename groene long te creëren. 

U merkt het al: het districts- en stadsbestuur doet er alles aan om van Merksem een aangename plek te maken om te wonen en te ontspannen.  Geen wonder dat de verkoop van panden in deze regio in de lift zit !

Gelijkaardige panden