Vorige
Volgende
Waarschijnlijk verkocht

Huis te 2180 Ekeren, Sint-lucaslaan 19

€ 435.000

  • slaapkamers 3
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 166m²
  • grondoppervlakte 712m²
Contacteer ons

Omschrijving

Zéér karaktervolle half-open bebouwing op +/- 720m² grondoppervlakte in rustige residentiële woonwijk te Ekeren-Donk - zéér lichte ruime woonkamer op parket met aparte bureauhoek, goede doorverbinding naar de geheel ingerichte leefkeuken en een heel aangenaam contact naar de tuin. Op eerste verdieping tellen we momenteel drie slaapkamers en een ingerichte badkamer. Mogelijkheid tot uitbreiding naar een maximaal tweetal extra slaapkamers door inrichting van de zolderverdieping (op stahoogte nog +/-36m² beschikbaar), een trapverbinding is technisch wel degelijk op goede manier te voorzien. De tuin geeft een grote privacy en geniet een geheel volwassen plantenbegroeiing (struiken/bomen) rondom het perceel achteraan. Tevens beschikt deze woning over een ruime zijdelings gelegen garage alsook een ruime vooroprit met een huidige parkeergelegenheid voor een tweetal wagens. Het raamwerk is ten grote delen vernieuwd en voorzien van dubbele beglazing, centrale verwarming op aardgas (condensatieketel). Dankzij de reeds aanwezige dakisolatie geniet deze woning een betrekkelijk goede EPC score! De locatie, rustig - maar op enkele ogenblikken (wagen/fiets) van winkels & openbaar vervoer (Donk-patio/Kapelsesteenweg), ook opritten autobaan R1 alsook het treinstation 'Ekeren' zijn op enkele tellen bereikbaar!

Indien u graag een bezoek zou brengen aan dit eigendom? aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren. Onze verkoper staat graag tot uw dienst.
Had u graag zelf een gratis schatting van uw eigendom of vrijblijvend vastgoedadvies, bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 03/206 76 76 of mail naar info@firstimmo.be
First Immo, 14 kantoren in en rondom Antwerpen steeds tot uw dienst en altijd bij u in de buurt!

vg-wg-gmo-gvv-gvkr

Documenten

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
166 m²
Bouwjaar
1958
Oppervlakte leefruimte
53 m²
Type bebouwing
Halfopen
Gevelbreedte
7 m
Perceelbreedte
15 m

Terrein

Terrein opp.
712 m²
Bebouwde opp.
119 m²
Perceeldiepte
48 m
Oppervlakte terras
24 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 1539
Conditie
Direct bewoonbaar

Indeling

Slaapkamers
3
Badkamers
1
Kelder
ja
Garages
1
Parkeerplaatsen
2
Zolder
ja
Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Noordoost
Terras
ja

Energie

EPC
242 kWh/m²
Energiescore
C
Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
CV op gas

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee
Overstromingsgebied
Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Contacteer Laurens voor meer info

Locatie

Ekeren

Ekeren, een dorp in de stad, wordt sinds 1983 administratief een district genoemd en telt momenteel bijna 23.000 bewoners. Dit aantal zal op 1 januari 2019 zelfs met 5.000 vermeerderen. In 2016 werd immers op de Antwerpse gemeenteraad  goedgekeurd dat er een positieve correctie van het Ekerse grondgebied zal plaatsvinden. Zo zullen de Edisonwijk, Rozemaai, Schoonbroek, de Oude Landen en het Ekers Moeras terug aan Ekeren toebehoren. Het verlangen om de Ekerse grenzen te herdefiniëren en op termijn terug een autonome gemeente te worden, is nauw verbonden met de uitgesproken identiteit van de Ekerenaars.  Ze hebben zelfs hun eigen volkslied:

Respect voor ’t verleden, traditie leeft hier
We rijden de gans nog en we pruven het bier

Officieel is dit Antwerpen maar Ekeren heeft
Z’n eigenheid nog ja Ekeren leeft…

Je leest het goed; We rijden de gans en we pruven het bier. Ekerenaars hebben als bijnaam “De bierpruvers”.  Dit heeft zijn ontstaan te danken aan de bierbrouwerijen die Ekeren destijds rijk was. Vandaag de dag is er nog maar één over: Huisbrouwerij De 3 Vaten. Gansrijden daarentegen is nog steeds een bestaande traditie. Boerenpaardrijders gaan, net na carnaval, proberen om de kop van de dode gans te pakken. Net voor Pasen gebeurt ongeveer hetzelfde maar dan met hanen en fietsen. Haanrijden.

Andere evenementen die plaatsvinden is Cirque@taque, een gratis festival dat in augustus plaatsvindt. Verder zijn er gedurende het hele jaar allerhande wijkfeesten in de Ekerse  wijken, zoals de Nobele Dagen van de Donk, de Buntse Feesten en de Mariaburgse Feesten. Hopelijk zal je na al dat feesten nooit de uitdrukking “Iemand naar de vink dragen” moeten gebruiken. Dit is namelijk de plaatselijke uitdrukking voor ‘iemand begraven’ omdat het kerkhof De Vink noemt.

Als je ontspanning nodig hebt of eventjes tot rust wilt komen, dan kan dat ook! In het recreatiedomein Muisbroek kan je zwemmen in de Ekerse Putten. Wandelen kan je dan weer in Bospolder-Ekers moeras,  de parken Veltwijck of Hagelkruis en Hof de Bist.

Als afsluiter geven we u graag nog enkele bekende Ekerenaars mee: Toby Alderweireld, Hugo Matthysen, Frank Focketyn en Kevin Pauwels hebben allemaal hun roots in het eigenwijze, karaktervolle en levendige dorp in de stad, Ekeren.

Gelijkaardige panden