Vorige
Volgende
Waarschijnlijk verkocht

Huis te 2180 Ekeren, Klein Heiken 4

€ 198.000

  • slaapkamers 3
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 115m²
  • grondoppervlakte 143m²
Contacteer ons

Omschrijving

Te koop - woning te Ekeren op grensgebied met de gemeente Kapellen alsook Stabroek/Hoevenen - weliswaar te moderniseren/renoveren maar blijft een goede opportuniteit na vernieuwing - huidig ingedeeld op gelijkvloers met ruime woonkamer in L-vorm, zijnde salonhoek en een eetkamerplaats in verlengde naar de keuken & bijberging/sanitair. De eerste verdieping heeft in totaal 3 slaapkamers (5m x 3.3m / 4m x 3.2m / 3m x 2.6m) alsook mogelijkheid tot doorgang via vaste trap (nog te voorzien) naar de zolderverdieping, waar opnieuw een oppervlakte van +/- 48m² ter beschikking staat ter inrichting van 2-tal slaapkamers. Raamwerk is reeds voorzien van dubbele beglazing - verwarming op basis van gaskachels. Centrale ligging nabij op-afritten autobaan A12/Antwerpse Haven - ook openbaar vervoer (Ekeren-A'pen / Kapellen-Zandvliet) op directe wandelafstand nabij. De tuin +/- 60m² geniet namiddag-tot avondzon!

Dankzij het huidig nieuwe stelsel van verkooprechten, is deze aankoop (eerste aankoop/eigen bewoning) zelfs voordeliger dan het vroegere 'klein beschrijf' geworden ov.(*)

Indien u graag een bezoek zou brengen aan deze woning? aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren. Onze verkoper staat graag tot uw dienst.
Had u graag zelf een gratis schatting van uw eigendom of vrijblijvend vastgoedadvies, bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 03/206 76 76 of mail naar info@firstimmo.be

(*)Sinds 1 juni 2018 geldt er een nieuw verlaagd tarief van 7% voor de aankoop van de gezinswoning (lees ook appartementen). Voor gezinswoningen tot 200.000 euro is er nog een bijkomende vermindering van 5.600 euro. Gezinswoningen die in de Vlaamse kernsteden liggen, mogen tot 220.000 euro kosten om deze bijkomende vermindering te verkrijgen.

Gvg-wg-gmo-gvkr-gvv

Documenten

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
115 m²
Bouwjaar
1958
Oppervlakte leefruimte
35 m²
Type bebouwing
Gesloten
Gevelbreedte
6 m
Perceelbreedte
6 m

Terrein

Terrein opp.
143 m²
Bebouwde opp.
66 m²
Perceeldiepte
25 m
Oppervlakte terras
16 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 577
Conditie
Te renoveren

Indeling

Slaapkamers
3
Badkamers
1
Kelder
ja
Type dak
Hellend
Zolder
ja
Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Zuidwest
Terras
ja

Energie

EPC
747 kWh/m²
Energiescore
F
Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
Kachels op gas

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Nee
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee
Overstromingsgebied
Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Contacteer Laurens voor meer info

Locatie

Ekeren

Ekeren, een dorp in de stad, wordt sinds 1983 administratief een district genoemd en telt momenteel bijna 23.000 bewoners. Dit aantal zal op 1 januari 2019 zelfs met 5.000 vermeerderen. In 2016 werd immers op de Antwerpse gemeenteraad  goedgekeurd dat er een positieve correctie van het Ekerse grondgebied zal plaatsvinden. Zo zullen de Edisonwijk, Rozemaai, Schoonbroek, de Oude Landen en het Ekers Moeras terug aan Ekeren toebehoren. Het verlangen om de Ekerse grenzen te herdefiniëren en op termijn terug een autonome gemeente te worden, is nauw verbonden met de uitgesproken identiteit van de Ekerenaars.  Ze hebben zelfs hun eigen volkslied:

Respect voor ’t verleden, traditie leeft hier
We rijden de gans nog en we pruven het bier

Officieel is dit Antwerpen maar Ekeren heeft
Z’n eigenheid nog ja Ekeren leeft…

Je leest het goed; We rijden de gans en we pruven het bier. Ekerenaars hebben als bijnaam “De bierpruvers”.  Dit heeft zijn ontstaan te danken aan de bierbrouwerijen die Ekeren destijds rijk was. Vandaag de dag is er nog maar één over: Huisbrouwerij De 3 Vaten. Gansrijden daarentegen is nog steeds een bestaande traditie. Boerenpaardrijders gaan, net na carnaval, proberen om de kop van de dode gans te pakken. Net voor Pasen gebeurt ongeveer hetzelfde maar dan met hanen en fietsen. Haanrijden.

Andere evenementen die plaatsvinden is Cirque@taque, een gratis festival dat in augustus plaatsvindt. Verder zijn er gedurende het hele jaar allerhande wijkfeesten in de Ekerse  wijken, zoals de Nobele Dagen van de Donk, de Buntse Feesten en de Mariaburgse Feesten. Hopelijk zal je na al dat feesten nooit de uitdrukking “Iemand naar de vink dragen” moeten gebruiken. Dit is namelijk de plaatselijke uitdrukking voor ‘iemand begraven’ omdat het kerkhof De Vink noemt.

Als je ontspanning nodig hebt of eventjes tot rust wilt komen, dan kan dat ook! In het recreatiedomein Muisbroek kan je zwemmen in de Ekerse Putten. Wandelen kan je dan weer in Bospolder-Ekers moeras,  de parken Veltwijck of Hagelkruis en Hof de Bist.

Als afsluiter geven we u graag nog enkele bekende Ekerenaars mee: Toby Alderweireld, Hugo Matthysen, Frank Focketyn en Kevin Pauwels hebben allemaal hun roots in het eigenwijze, karaktervolle en levendige dorp in de stad, Ekeren.

Gelijkaardige panden