Vorige
Volgende

Handel te 2910 Essen , Nieuwstraat 11 GV

€ 349.000

  • bewoonbareoppervlakte 297m²
  • grondoppervlakte 350m²
Contacteer ons

Omschrijving

Commercieel hoekpand 300m² gelegen te Essen. Momenteel verhuurd als kinderdagverblijf. Ook ideaal als opbrengsteigendom!!!
Zeer goed bereikbaar commercieel pand gelegen te Essen, met voldoende parking in de directe omgeving en nabij openbaar vervoer. De commerciële ruimte op het gelijkvloers heeft een oppervlakte van 300m² en omvat een zeer ruime vitrine dewelke resulteert in een hoge visibiliteit . De ruimte is in perfecte staat en is momenteel verhuurd.

Het hoekpand betreden we via de inkom dewelke rechtstreeks toegang geeft tot het onthaal. Het gelijkvloers is opgebouwd uit een commercieel deel met achteraan afzonderlijk sanitair en een ingerichte keuken. Momenteel wordt het pand gebruikt als kinderdagverblijf, en is in functie hiervan opgedeeld in verschillen ruimtes. Het pand is volledig afgewerkt met hoogwaardige materialen en is instapklaar.

INVESTERINGSPAND: Het pand is momenteel verhuurd. Voor meer informatie betreffende de modaliteiten kan u ons steeds contacteren.

Specificaties
- Centrale verwarming op gas ( individueel )
- Afzonderlijke meters nutsvoorzieningen
- Dubbele beglazing
- Vals plafond
- Afzonderlijk sanitair
- Noodverlichting + rookdetectie
- Ventilatiesysteem
- Ruime vitrine

Stedenbouwkundige inlichtingen

Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt - woongebied - geen dagvaarding uitgebracht - geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig - geen verkavelingsvergunning.

Documenten

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
297 m²
Bouwjaar
1992
Type bebouwing
Halfopen
Gevelbreedte
12 m
Aantal verdiepingen
1

Terrein

Terrein opp.
350 m²
Bebouwde opp.
297 m²
Perceeldiepte
30 m

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 2360
Beschikbaarheid
Investeringspand
Conditie
Goede staat

Indeling

Type dak
plat beton
Tuin
ja
Terras
ja

Energie

Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
CV op gas

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Jens voor meer info

Locatie

Essen

Als u de kaart van de provincie Antwerpen erbij neemt, ziet u helemaal in het noorden drie uitstulpingen.  De gemeente Essen ligt in de meest westelijke daarvan en raakt aan drie kanten de Nederlandse grens. Enkel Kalmthout is voor Essen een Belgische buurgemeente. De gemeente telt ca. 18000 inwoners.  Ze wonen verspreid over een aantal wijken en gehuchten (Heikant, Essen-hoek, Horendonk, Wildert en Essen-Statie).  Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en verenigingen.

Roosendaal is de dichtst bijgelegen (Nederlandse) stad die u gemakkelijk kan bereiken. Veel Essenaars doen er dan ook hun inkopen. Essen heeft namelijk een eigen treinstation wat een vlotte verbinding naar Nederland en Antwerpen verzekert. De ligging aan de Nederlandse grens maakt het voor veel Nederlanders interessant om zich in deze gemeente te vestigen.

Het Karrenmuseum is altijd een bezoek waard : U vindt er de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland.  Ook oude ambachten komen hier weer tot leven in de werkplaatsen en met de themaruimte ‘dorpsvervoer’ waant u zich weer helemaal in grootmoeders tijd.
U kan nog een sprong in de tijd maken met de herdenking van ‘de Grooten Oorlog’. Na de inname van België sloot het Duitse leger in april 1915 de grenzen met het neutrale Nederland hermetisch af door middel van een elektrische draad van 2000 Volt. Zo werden Essen en Nieuwmoer afgesneden van Kalmthout en van de rest van het land. Contacten met mensen achter deze ‘doodendraad’ waren bijna onmogelijk, wat een hele smokkelorganisatie tot gevolg had. De gemeenten Essen en Kalmthout organiseerden samen enkele grote evenementen rond de herdenking van WOI. O.a. de Doodendraadroute kan u het hele jaar fietsen (ca. 60 km).  Essen heeft ook een interessante wandelroute uitgestippeld door het centrum waar je acht vergrote foto’s kan bewonderen. 

Een andere jaarlijkse publiekstrekker is de carnavalsstoet.  Wist u dat Essen de grootste carnavalsstoet van de Noorderkempen heeft? Traditiegetrouw wordt carnaval er tot in de vroege uurtjes gevierd met in de namiddag de praalstoet die door de hoofdstraten van het centrum trekt.

Wildert viert ook geregeld feest o.a. met de jaarlijkse Pompoenfeesten en met de pompoenstoet. De eerste zondag van oktober kan u van de partij zijn.  Een uitstap waard.

Tot slot nog enkele bekende Essenaren vermelden : Namen als Bart Aernouts, Tom Meeusen en Zdenek Stybar klinken u wellicht bekend in de oren.  Aan veldrijders geen gebrek in Essen ! Ook modeontwerper Dries van Noten woonde tijdens zijn kinderjaren in Essen. Mich en Raf Walschaerts, de bekende cabaretiers van Kommil Foo, brachten een onbezorgde jeugd door in Essen en zoeken nog geregeld hun roots op in deze groene gemeente. En gelijk hebben ze!

Gelijkaardige panden