Vorige
Volgende
Waarschijnlijk verkocht

Grond te 2960 Sint-Lenaarts , Dorpsstraat 3

€ 250.000

  • grondoppervlakte 550m²
Contacteer ons

Omschrijving

Perceel bouwgrond van 550m² met daarop een af te breken woning gelegen te Sint-Lenaarts.

Bouvoorschriften

"Er zijn geen specifieke voorschriften voorhanden voor het perceel. Voor de zone moet een visie uitgewerkt worden door het college. Voor een eventuele projectbespreking voor dit perceel kunt u best een afspraak maken met de stedenbouwkundig ambtenaar."

Volgens de gemeentelijke visie zijn meergezinswoningen toegelaten: https://www.brecht.be/sites/default/files/grondgebiedszaken/visies/appartementenplan_kaart_sint_lenaarts_dec2014.pdf

Diverse

EPC: 1091 kWh/m²

Voor meer informatie of een afspraak : mail naar jonathan@firstimmo.be
Eveneens welkom op ons kantoor te Wuustwezel, Bredabaan 467A, op afspraak.

Documenten

Gebouw

Type bebouwing
Open
Aantal verdiepingen
1

Terrein

Terrein opp.
550 m²
Bebouwde opp.
149 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 358
Conditie
af te breken

Indeling

Type dak
Hellend
Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Zuidoost

Energie

EPC
1091 kWh/m²
Beglazing
Enkel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
Geen

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
In aanvraag
Dagvaarding uitgebracht
Nog niet aangevraagd
Voorkooprecht
Ja
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Jonathan voor meer info

Fotogalerij

Locatie

Brecht

Brecht is een landelijke gemeente op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Antwerpen en gelegen langs de E 19, waardoor een directe as gevormd wordt naar metropool Antwerpen.  Ook een vlotte verbinding naar de Nederlandse stad Breda is hierdoor verzekerd. Verder heeft Brecht heeft een eigen treinstation, gelegen aan de hogesnelheidslijn van Antwerpen naar Amsterdam. Met slechts een kwartiertje sporen, bereik je het centraal station in Antwerpen. 

Brecht telt iets minder dan 30.000 inwoners, verdeeld over gehuchten Brecht-centrum, Sint-Job-in-’t-Goor, Overbroek en Sint-Lenaarts.  De gemeente ligt in de Antwerpse Kempen aan het Kempisch Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

Het uitgesproken rustige karakter leent zich uitstekend om te wandelen of te fietsen doorheen de prachtige natuur en langs mooie monumenten. Verken zeker de Brechtse Heide.  Het is een uitgestrekt landschap met afwisselend weiden, bossen en akkerbouw,  vennen en stukken heide. Het is een beschermd landschap van ca. 1726 ha groot.  Het ligt verspreid over de gemeenten Brecht, Malle, Schilde en Zoersel.  Verscheidene fiets- en wandelpaden doorkruisen dit gebied. 

Fietsen kan je ook vlot langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Ook het Groot Schietveld levert een belangrijke bijdrage aan het groene uitzicht van Brecht.  Dit gebied is bijna 17 hectare groot en is één van de meest ongerepte bos- en heidegebieden van Vlaanderen. De naam verraadt al dat het een militair domein is dat ook vandaag nog actief wordt gebruikt als oefenterrein voor de artillerie. Het werd in 1893 aangekocht door het Belgische leger. Het Marmerven is één van de vele vennen die de gemeente telt en met zijn 3 hectare tevens het grootste.  In de zomer komen er velen bootje varen, terwijl je in een koude winter je schaatsen kan meebrengen.

De Brechtse geschiedenis kan je deels leren aan de hand van de gebouwen die je er vindt. Om ze op een ludieke wijze te leren kennen, kan je de ‘monumentenroute’ fietsen. Je fietst langs beschermde en historisch waardevolle gebouwen en monumenten.  Informatiebordjes verduidelijken waarom het gebouw zo bijzonder is.   De Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth, het kasteel Neut, het Kempisch Museum, De Sint-Theobalduskapel of het ‘Lochts kapelleke’  hoeve Broeigans: het is maar een beperkte opsomming van bezienswaardigheden in Brecht. Natuur en cultuur komen in Brecht uitgebreid aan bod.  Misschien een goede tip voor een volgende daguitstap?