Vorige
Volgende

Grond te 2170 Merksem, Pauwstraat 26

€ 119.000

  • grondoppervlakte 162m²
Contacteer ons

Omschrijving

Te koop - merksem - perceel bouwgrond geheel zuid georiënteerd, gelegen in rustige maar zeer centrale omgeving van merksem - scholen en openbaar vervoer zijn binnen korte wandelafstand direct bereikbaar! totale oppervlakte van +/-162,45m² voor gesloten bebouwing en perceelbreedte aan de straat van +/- 6m. volgens informatie van de stedenbouwkundige dienst geschikt tot bouwen van een ééngezinswoning onder betreffende voorwaarden

2 bouwlagen onder een plat dak - in harmonie met de andere woningen in de straatBouwdiepte gelijkvloerse verdieping: ca. 15 m (aansluitend met de linkerbuur)Bouwdiepte eerste verdieping: ca. 12 m (eventuele overgang naar de linkerbuur is bespreekbaar)Per bouwlaag kan maar 1 wooneenheid worden voorzien (1-slaapkamer appartementen moet minimum 60 m² groot zijn)Verder is de bouwcode ook van kracht, link: https://www.antwerpen.be/nl/info/52d5052739d8a6ec798b4bcd/bouwcode

Meer bepaald volgende artikels: 21 minimale hoogte; 24 minimale lichtinval en minimale luchttoevoer; 28 minimale buitenruimte; 29 en 30 fiets- en autostalplaats; 34 stabiliteit en scheidingsmuren en 38 groendaken
Natuurlijk zijn de overige artikels ook van kracht.

Bijkomend moet het ontwerp nog altijd voldoen aan de overige wetgeving inzake toegankelijkheid, brandveiligheid en de wetgeving op lichten en zichten.Aangezien het perceel ca. 6 m breed is, kan volgens artikel 12 van de bouwcode geen inpandige garage worden voorzien. Fietsstalplaatsen moeten wel worden gerealiseerd.

Deze werken zijn wel vergunningsplichtig en u bent verplicht samen te werken met een architect.

Indien u graag een bezoek zou brengen of meer informatie wenst over dit perceel bouwgron? aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren. Onze verkoper staat graag tot uw dienst.
Had u graag zelf een gratis schatting van uw eigendom of vrijblijvend vastgoedadvies, bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 03/206 76 76 of mail naar info@firstimmo.be
First Immo Merksem aan de Lambrechtshoekenlaan, samen met onze 14 andere vastgoedkantoren in en rondom de provincie Antwerpen steeds tot uw dienst en altijd bij u in de buurt!

Gvg-wg-gmo-gvkr-gvv

Gebouw

Type bebouwing
Gesloten
Gevelbreedte
6 m
Perceelbreedte
6 m

Terrein

Terrein opp.
162 m²
Perceeldiepte
27 m

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 91

Indeling

Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Zuid

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Nee
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Laurens voor meer info

Fotogalerij

Locatie

Merksem

Ten noorden van de stad Antwerpen ligt het district Merksem.  Een levendig en multicultureel stadsdeel dat bijna 42.000 inwoners telt.  Grenzend aan de metropool heeft ze als voordeel een goede verbinding te hebben met de stadskern om zo mee te kunnen genieten van de voordelen van de stad met betrekking tot werk en cultuur.  Ook haar ligging ten opzichte van de haven van Antwerpen is een grote troef om er je woonplaats te nemen.

Merksem lijkt op het eerste zicht geheel bebouwd te zijn, heeft ze toch nog voldoende groene spots.  Denk maar aan het Bouckenborghpark met een grootte van 11 hectare.  Het heeft aantrek als wandelpark door zijn verwilderde boomgaard, een grote vijver en zijn kasteel met grachten. In het kasteel huist het cultuurcentrum van Merksem. Het districtsbestuur besliste ook om het Kwadeveldenplein herin te richten. Het is een druk bezocht plein dat verschillende mogelijkheden biedt naar sport en spel toe.  Ook de speeltuin en de banken die geplaatst werden om gewoon gezellig samen te zijn, worden door de inwoners geapprecieerd.

Het fort van Merksem werd eigendom van de stad in 1977 en omgevormd tot een gewaardeerd sport- en recreatiedomein.  Je kan er petanquen, voetballen, volleyballen en basketballen en veel sportverenigingen hebben er dan ook hun stek gevonden.  Verder is er een dierenparkje en een trimpark.  Nu het tuinieren erg in trek is, werd het resterende gedeelte van deze groene zone ingenomen door volkstuintjes.

Om de groenbeleving in Merksem te versterken, werd het ‘Masterplan Groen Hart Merksem’ ontwikkeld. Dit masterplan heeft de ambitie om van drie parkeilanden, één groene kern in het centrum van Merksem te maken en ze zowel ruimtelijk als functioneel met elkaar te verbinden. Zo kunnen de parken als één groen geheel ervaren worden en krijgt Merksem een groene long, waar het aangenaam vertoeven is. Er ontstaat een ruimte om enerzijds tot rust te komen en om anderzijds actief te recreëren. Verder wordt in dit plan ook gekeken naar de paden in de verschillende parken. Bedoeling is om bredere hoofdpaden aan te leggen die voor een snellere verbinding tussen de parken moeten zorgen voor zowel voetgangers als fietsers. De smallere paden dienen dan weer om rustig op te wandelen en te genieten van het groen.  De nieuwe LED-verlichting die geplaatst wordt, maakt het plaatje  af om een aangename groene long te creëren. 

U merkt het al: het districts- en stadsbestuur doet er alles aan om van Merksem een aangename plek te maken om te wonen en te ontspannen.  Geen wonder dat de verkoop van panden in deze regio in de lift zit !