Vorige
Volgende

Industrie te 2500 Lier , Industriestraat 5

€ 3.650 / mnd

  • bewoonbareoppervlakte 1065m²
Contacteer ons

Omschrijving

Magazijn te huur op een TOPlocatie te Lier. Betreft hier een ruim magazijn (1065m²) met twee laadkades. Er is mogelijkheid om het aansluitend buitenterrein (2850m²) met uitstekende zichtlocatie bij te huren.

Voor meer informatie kunt u ons altijd contacteren via 03/206.76.76!

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
1065 m²
Type bebouwing
Halfopen

Financieel

Conditie
goede staat

Indeling

Type dak
plat beton

Energie

Verwarming
Individueel

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Nog niet aangevraagd
Voorkooprecht
Ja
Verkavelingsvergunning
Niet van toepassing
Stedenbouwkundige bestemming
Industriegebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Steffen voor meer info

Fotogalerij

Locatie

Lier, Berlaar & Nijlen

Wie Lier zegt, denkt aan een bruisende stad die toch de charmes van een dorp behouden heeft.Momenteel telt Lier bijna 35.000 inwoners. De naam Lier zie je in geschiedenisboeken al opduiken vanaf de tweede helft van de zevende eeuw. In die tijd leefde ook de heilige Gummarus, patroonheilige van de stad. De Sint-Gummaruskerk werd in de veertiende eeuw te zijner ere opgetrokken.  Ook het begijnhof werd in die periode gebouwd en ontpopte zich tot een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Zowel het begijnhof als het belfort staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Zimmertoren is ver buiten Lier bekend en een toeristische trekpleister.  De toren is genoemd naar uurwerkbouwer Louis Zimmer.  Hij schonk de stad in 1928 een uurwerkmechanisme (de Jubelklok) dat werd ondergebracht in de toren.  Kort daarna werd de toren gerenoveerd en kreeg hij de nieuwe naam ‘Zimmertoren’.

Naast Sint Gummarus heeft nog een andere bekende Lierenaar zijn stempel gedrukt op de stad.  De bekende schrijver en dichter uit de 20ste eeuw, Felix Timmermans, gaf de bewoners zelfs een mooie bijnaam : de Pallieters. Een naam waar de Lierenaren trots op zijn.

Door zijn ligging in de Kempense Netevallei waar de Grote en de Kleine Nete samenvloeien, is Lier een waar fiets- en wandelparadijs. Verder heb je het stadspark en de stadsvesten, een vijf kilometer lange beboste gordel rond de stad. Ook buiten het centrum vind je veel groen: Een kleine 70% van Lier is immers nog altijd onbebouwd.  Van een groene stad gesproken !

Lier ligt ten zuidoosten van de stad Antwerpen en heeft Koningshooikt als deelgemeente. Met zijn centrale ligging heeft het verbindingswegen richting Antwerpen, Mechelen, Aarschot, Geel en Breda. Lier wordt ook wel de ‘Poort der Kempen’ genoemd.

Felix Timmermans gaf de stad nog een andere naam : Liereke Pleziereke.  In 1928 gebruikte hij deze naam in een brochure die is uitgegeven naar aanleiding van een stoet die werd georganiseerd voor een gouden huwelijksjubileum. De Lierse reuzen werden gerestaureerd en mochten de stoet mee opvrolijken.  Elke 25 jaar mogen ze ook met de Sint-Gummarusfeesten een rondgang door de stad maken.

Lier heeft zijn eigen streekbieren : de Caves, de liter van Pallieter, de Sint-Gummarus Dubbel en de Tripel. In menig café kan je ze degusteren.  Lier heeft met ‘La Rocca’ ook een bekende discotheek. De iets oudere bevolking beleeft dan weer gezellige avonden in discotheek De Volmolen.

Ook op sportief vlak heeft Lier u heel wat te bieden : naast een atletiek- en basketbalclub telt Lier verscheidene voetbalclubs.  Maar ook veldhockey en darts behoren tot de mogelijkheden.

‘Liereke Pleziereke’ heeft haar mooie bijnaam niet gestolen. In Lier woont u goed !

Gelijkaardige panden