Vorige
Volgende

Handel te 2910 Essen, Heiblok 75

€ 1.800 / mnd

  • slaapkamers 2
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 280m²
  • grondoppervlakte 519m²
Contacteer ons

Omschrijving

Mooi verzorgd restaurant "t wit uiltje" met instapklare woonst boven de zaak. DIT RESTAURANT BLIJFT TOT VERKOOP/VERHUUR VOLLEDIG IN BEDRIJF. Het restaurant is ingericht met een grote eetruimte, een veranda met aansluitend terras, de bar en een grote keuken met achteraan de wasplaats/bergplaats/... Verder is er een grote opslagkelder.
De woning is ingericht met een gezellige leefruimte, een badkamer, 2 slaapkamers, een bureau, een dressing en een mooi terras.
Moet ter plaatse bekeken worden, veel mogelijkheden!
Rustige ligging tussen de weiland, doch veel passage (fietsers,wandelaars,...)

Gelijkvloers (commercieel)

- Commerciële ruimte (ca 52m²), momenteel ingericht als restaurant, met aansluitend de bar (ca 15m²)
- Mooie veranda (ca 50m²), verlengde van het restaurant met aansluitend een leuk terras op het zuiden !
- Grote keuken (ca 30m²), volledig ingericht (roerende goederen kunnen overgenomen worden, niet in de prijs inbegrepen)
- Toiletten voorzien voor de klanten
- Gelijkvloerse badkamer/kleedruimte
- Wasplaats achteraan
- Droge opslag + koelcel en vriescel
- Privé toilet achteraan
- Achterinkom (privé)
- Grote kelderberging (bereikbaar via vaste trap)

1e verdiep (woonst)

- Gezellige en lichte woonkamer (ca 35m²) met toegang tot het terras
- Badkamer op tegelvloer, ingericht met inloopdouche en dubbele spoelbak met bijpassend meubel
- Aparte bureelruimte
- Apart toilet
- Ruime hal met een grote ingemaakte kastenwand
- 2 slaapkamers (ca 15-12m²)
- Terras (ca 10m²)

Diversen

- Zeer rustig & landelijk gelegen, doch zeer veel passage van fietsers!
- CV op stookolie
- Meerdere parkeerplaatsen vooraan
- Grote oprijlaan
- Overname handelszaak mogelijk. Overnameprijs te bespreken!

Onlangs sloegen First Immo en Dewaele | vastgoed met advies (actief in West- en Oost-Vlaanderen, alsook in Brussel) de handen in elkaar. Door deze integratie gaan wij binnenkort verder onder de naam 'Dewaele | vastgoed met advies' en niet langer onder First Immo. Uiteraard bieden wij u nog altijd dezelfde diensten en expertise aan als voorheen! Ontdek meer over deze integratie opwww.dewaele.com.

Documenten

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
280 m²
Bouwjaar
1919
Oppervlakte leefruimte
35 m²
Type bebouwing
Open
Gevelbreedte
11 m
Aantal verdiepingen
2

Terrein

Terrein opp.
519 m²
Oppervlakte terras
50 m²

Financieel

Conditie
Direct bewoonbaar

Indeling

Slaapkamers
2
Badkamers
1
Kelder
ja
Parkeerplaatsen
5
Type dak
Hellend
Oriëntatie tuin
Noord
Terras
ja

Energie

EPC
288 kWh/m²
Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
CV op stookolie

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Jens voor meer info

Locatie

Essen

Als u de kaart van de provincie Antwerpen erbij neemt, ziet u helemaal in het noorden drie uitstulpingen.  De gemeente Essen ligt in de meest westelijke daarvan en raakt aan drie kanten de Nederlandse grens. Enkel Kalmthout is voor Essen een Belgische buurgemeente. De gemeente telt ca. 18000 inwoners.  Ze wonen verspreid over een aantal wijken en gehuchten (Heikant, Essen-hoek, Horendonk, Wildert en Essen-Statie).  Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en verenigingen.

Roosendaal is de dichtst bijgelegen (Nederlandse) stad die u gemakkelijk kan bereiken. Veel Essenaars doen er dan ook hun inkopen. Essen heeft namelijk een eigen treinstation wat een vlotte verbinding naar Nederland en Antwerpen verzekert. De ligging aan de Nederlandse grens maakt het voor veel Nederlanders interessant om zich in deze gemeente te vestigen.

Het Karrenmuseum is altijd een bezoek waard : U vindt er de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland.  Ook oude ambachten komen hier weer tot leven in de werkplaatsen en met de themaruimte ‘dorpsvervoer’ waant u zich weer helemaal in grootmoeders tijd.
U kan nog een sprong in de tijd maken met de herdenking van ‘de Grooten Oorlog’. Na de inname van België sloot het Duitse leger in april 1915 de grenzen met het neutrale Nederland hermetisch af door middel van een elektrische draad van 2000 Volt. Zo werden Essen en Nieuwmoer afgesneden van Kalmthout en van de rest van het land. Contacten met mensen achter deze ‘doodendraad’ waren bijna onmogelijk, wat een hele smokkelorganisatie tot gevolg had. De gemeenten Essen en Kalmthout organiseerden samen enkele grote evenementen rond de herdenking van WOI. O.a. de Doodendraadroute kan u het hele jaar fietsen (ca. 60 km).  Essen heeft ook een interessante wandelroute uitgestippeld door het centrum waar je acht vergrote foto’s kan bewonderen. 

Een andere jaarlijkse publiekstrekker is de carnavalsstoet.  Wist u dat Essen de grootste carnavalsstoet van de Noorderkempen heeft? Traditiegetrouw wordt carnaval er tot in de vroege uurtjes gevierd met in de namiddag de praalstoet die door de hoofdstraten van het centrum trekt.

Wildert viert ook geregeld feest o.a. met de jaarlijkse Pompoenfeesten en met de pompoenstoet. De eerste zondag van oktober kan u van de partij zijn.  Een uitstap waard.

Tot slot nog enkele bekende Essenaren vermelden : Namen als Bart Aernouts, Tom Meeusen en Zdenek Stybar klinken u wellicht bekend in de oren.  Aan veldrijders geen gebrek in Essen ! Ook modeontwerper Dries van Noten woonde tijdens zijn kinderjaren in Essen. Mich en Raf Walschaerts, de bekende cabaretiers van Kommil Foo, brachten een onbezorgde jeugd door in Essen en zoeken nog geregeld hun roots op in deze groene gemeente. En gelijk hebben ze!

Gelijkaardige panden