Vorige
Volgende
Nieuw

Huis te 2910 Essen , Kloosterstraat 52

€ 165.000

  • slaapkamers 3
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 104m²
  • grondoppervlakte 327m²
Contacteer ons

Omschrijving

Op te knappen rijwoning met 3 slpks en diepe tuin, met achteraan oprit en plaats voor garage of carport, rustig gelegen nabij het centrum van Essen.

Gelijkvloers:

- Woonkamer (ca 26m²) op laminaat
- Vernieuwde keuken (ca 16m²) met gasvuur, dampkap, oven en microgolfoven
- Ingerichte badkamer (ca 10m²) met ligbad, douche, wastafel, toilet en plaats voor was- en droogautomaat

1ste verdieping:

- Nachthal
- 3 Slaapkamers, ca. 13, 8 en 6m²

Diversen:

- Kleine droge kelder (ca 6m²)
- Deels geïsoleerde zolder (ca 18m²)
- Terras, tuinberging en diepe tuin
- Oprit achteraan, mogelijk plaats voor carport of garage
- Rolluiken
- Keuken, badkamer, centrale verwarming, elektriciteit en de ramen van de woonkamer zijn vernieuwd in 2008
- Een op te knappen woning op een rustige centrale ligging! Perfect voor starters of prima als opbrengsteigendom!

Gebouw

Bewoonbare oppervlakte
104 m²
Bouwjaar
1930
Type bebouwing
Gesloten
Verdieping
2

Terrein

Terrein opp.
327 m²

Financieel

Kadastraal inkomen
€ 290
Beschikbaarheid
te bespreken
Conditie
deels te renoveren

Indeling

Slaapkamers
3
Badkamers
1
Kelder
ja
Parkeerplaatsen
1
Zolder
ja
Tuin
ja
Oriëntatie tuin
Oost
Terras
ja

Energie

EPC
463 kWh/m²
Energiescore
E
Beglazing
Dubbel
Verwarming
Individueel
Verwarmingstype
CV op gas

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
Niet van toepassing
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Jef voor meer info

Locatie

Essen

Als u de kaart van de provincie Antwerpen erbij neemt, ziet u helemaal in het noorden drie uitstulpingen.  De gemeente Essen ligt in de meest westelijke daarvan en raakt aan drie kanten de Nederlandse grens. Enkel Kalmthout is voor Essen een Belgische buurgemeente. De gemeente telt ca. 18000 inwoners.  Ze wonen verspreid over een aantal wijken en gehuchten (Heikant, Essen-hoek, Horendonk, Wildert en Essen-Statie).  Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en verenigingen.

Roosendaal is de dichtst bijgelegen (Nederlandse) stad die u gemakkelijk kan bereiken. Veel Essenaars doen er dan ook hun inkopen. Essen heeft namelijk een eigen treinstation wat een vlotte verbinding naar Nederland en Antwerpen verzekert. De ligging aan de Nederlandse grens maakt het voor veel Nederlanders interessant om zich in deze gemeente te vestigen.

Het Karrenmuseum is altijd een bezoek waard : U vindt er de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland.  Ook oude ambachten komen hier weer tot leven in de werkplaatsen en met de themaruimte ‘dorpsvervoer’ waant u zich weer helemaal in grootmoeders tijd.
U kan nog een sprong in de tijd maken met de herdenking van ‘de Grooten Oorlog’. Na de inname van België sloot het Duitse leger in april 1915 de grenzen met het neutrale Nederland hermetisch af door middel van een elektrische draad van 2000 Volt. Zo werden Essen en Nieuwmoer afgesneden van Kalmthout en van de rest van het land. Contacten met mensen achter deze ‘doodendraad’ waren bijna onmogelijk, wat een hele smokkelorganisatie tot gevolg had. De gemeenten Essen en Kalmthout organiseerden samen enkele grote evenementen rond de herdenking van WOI. O.a. de Doodendraadroute kan u het hele jaar fietsen (ca. 60 km).  Essen heeft ook een interessante wandelroute uitgestippeld door het centrum waar je acht vergrote foto’s kan bewonderen. 

Een andere jaarlijkse publiekstrekker is de carnavalsstoet.  Wist u dat Essen de grootste carnavalsstoet van de Noorderkempen heeft? Traditiegetrouw wordt carnaval er tot in de vroege uurtjes gevierd met in de namiddag de praalstoet die door de hoofdstraten van het centrum trekt.

Wildert viert ook geregeld feest o.a. met de jaarlijkse Pompoenfeesten en met de pompoenstoet. De eerste zondag van oktober kan u van de partij zijn.  Een uitstap waard.

Tot slot nog enkele bekende Essenaren vermelden : Namen als Bart Aernouts, Tom Meeusen en Zdenek Stybar klinken u wellicht bekend in de oren.  Aan veldrijders geen gebrek in Essen ! Ook modeontwerper Dries van Noten woonde tijdens zijn kinderjaren in Essen. Mich en Raf Walschaerts, de bekende cabaretiers van Kommil Foo, brachten een onbezorgde jeugd door in Essen en zoeken nog geregeld hun roots op in deze groene gemeente. En gelijk hebben ze!

Gelijkaardige panden