Vorige
Volgende
Nieuw

Appartement te Merksem , Ryenlanddreef 5 V2

€ 149.900

  • slaapkamers 2
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 78m²
Contacteer ons

Omschrijving

Te koop - Merksem - Appartement op tweede verdieping (lift aanwezig) met twee slaapkamers & aparte ruime bergkamer, terras - alsook inpandige garagebox mede inbegrepen (gelegen naast de lift en ook via gang bereikbaar). Het appartement is geheel opgefrist en verkeerd in zéér propere staat. Ingerichte keuken en basis ingerichte badkamer met ligbad, lichte woonkamer met open zicht (geen directe overbuur), individuele centrale verwarming op aardgas (cv-ketel °2015). Gunstig EPC = 178kwh/m² - elektriciteit wordt conform in orde aangeboden - dakwerken (vernieuwing + isolatie conform °2020) starten binnenkort (gelden reeds aanwezig voorzien in reservefonds van het gebouw!). Zéér interessante ligging vlak nabij de Lambrechtshoekenlaan & Nieuwdreef - dus winkels / openbaar vervoer / Runcvoortpark / sportfaciliteiten (Rode Loop) ... allen zeer dichtbij gelegen!!!

 

Dankzij het huidig nieuwe stelsel van verkooprechten, is deze aankoop (eerste aankoop/eigen bewoning) zelfs voordeliger dan het vroegere 'klein beschrijf' geworden ov.(*)

 

Indien u graag een bezoek zou brengen aan dit appartement? aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren. Onze verkoper staat graag tot uw dienst.

Had u graag zelf een gratis schatting van uw eigendom of vrijblijvend vastgoedadvies, bel ons voor een vrijblijvend gesprek op 03/206 76 76 of mail naar info@firstimmo.be

First Immo Merksem aan de Lambrechtshoekenlaan, samen met onze 14 andere vastgoedkantoren in en rondom de provincie Antwerpen steeds tot uw dienst en altijd bij u in de buurt!

 

(*)Sinds 1 juni 2018 geldt er een nieuw verlaagd tarief van 7% voor de aankoop van de gezinswoning (lees ook appartementen). Voor gezinswoningen tot 200.000 euro is er nog een bijkomende vermindering van 5.600 euro. Gezinswoningen die in de Vlaamse kernsteden liggen, mogen tot 220.000 euro kosten om deze bijkomende vermindering te verkrijgen.

 

 

Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt - Woongebied - Geen rechterlijke herstelmaatregelen of bestuurlijke maatregel opgelegd - Geen verkavelingvergunning.

 

Documenten

Kenmerken

Bewoonbare oppervlakte
78 m²
Oppervlakte leefruimte
26 m²
Gevelbreedte
12 m
Perceelbreedte
6 m
Perceeldiepte
13 m
Verdieping
2
Aantal verdiepingen
4
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Garages
1
Bouwjaar
1967
Kadastraal inkomen
€ 950
Conditie
Goede staat
Verwarmingstype
CV op gas
Verwarming
Individueel
Type dak
plat beton
Oriëntatie tuin
Noordoost
Type bebouwing
Gesloten
Beglazing
Enkel
Lift
Ja
Terras
Ja
EPC
178 kWh/m²

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee
Overstromingsgebied
Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Contacteer Steffanie voor meer info

Locatie

Merksem

Ten noorden van de stad Antwerpen ligt het district Merksem.  Een levendig en multicultureel stadsdeel dat bijna 42.000 inwoners telt.  Grenzend aan de metropool heeft ze als voordeel een goede verbinding te hebben met de stadskern om zo mee te kunnen genieten van de voordelen van de stad met betrekking tot werk en cultuur.  Ook haar ligging ten opzichte van de haven van Antwerpen is een grote troef om er je woonplaats te nemen.

Merksem lijkt op het eerste zicht geheel bebouwd te zijn, heeft ze toch nog voldoende groene spots.  Denk maar aan het Bouckenborghpark met een grootte van 11 hectare.  Het heeft aantrek als wandelpark door zijn verwilderde boomgaard, een grote vijver en zijn kasteel met grachten. In het kasteel huist het cultuurcentrum van Merksem. Het districtsbestuur besliste ook om het Kwadeveldenplein herin te richten. Het is een druk bezocht plein dat verschillende mogelijkheden biedt naar sport en spel toe.  Ook de speeltuin en de banken die geplaatst werden om gewoon gezellig samen te zijn, worden door de inwoners geapprecieerd.

Het fort van Merksem werd eigendom van de stad in 1977 en omgevormd tot een gewaardeerd sport- en recreatiedomein.  Je kan er petanquen, voetballen, volleyballen en basketballen en veel sportverenigingen hebben er dan ook hun stek gevonden.  Verder is er een dierenparkje en een trimpark.  Nu het tuinieren erg in trek is, werd het resterende gedeelte van deze groene zone ingenomen door volkstuintjes.

Om de groenbeleving in Merksem te versterken, werd het ‘Masterplan Groen Hart Merksem’ ontwikkeld. Dit masterplan heeft de ambitie om van drie parkeilanden, één groene kern in het centrum van Merksem te maken en ze zowel ruimtelijk als functioneel met elkaar te verbinden. Zo kunnen de parken als één groen geheel ervaren worden en krijgt Merksem een groene long, waar het aangenaam vertoeven is. Er ontstaat een ruimte om enerzijds tot rust te komen en om anderzijds actief te recreëren. Verder wordt in dit plan ook gekeken naar de paden in de verschillende parken. Bedoeling is om bredere hoofdpaden aan te leggen die voor een snellere verbinding tussen de parken moeten zorgen voor zowel voetgangers als fietsers. De smallere paden dienen dan weer om rustig op te wandelen en te genieten van het groen.  De nieuwe LED-verlichting die geplaatst wordt, maakt het plaatje  af om een aangename groene long te creëren. 

U merkt het al: het districts- en stadsbestuur doet er alles aan om van Merksem een aangename plek te maken om te wonen en te ontspannen.  Geen wonder dat de verkoop van panden in deze regio in de lift zit !

Gelijkaardige panden