Vorige
Volgende

Huis te Ekeren , Leugenberg 197/A

€ 529.000

  • slaapkamers 3
  • badkamers 2
  • bewoonbareoppervlakte 359m²
  • grondoppervlakte 1273m²
Contacteer ons

Omschrijving

Uiterst ruime open bebouwing op +/-1273m² met zonsgeoriënteerde tuin en met meer dan 294m² bewoonbare oppervlakte! Heel centraal gelegen nabij centra Kapellen en Hoevenen, per direct aan openbaar vervoer en winkels maar zeker met een overmate aan rust binnen de woning alsook het mooi achter geleden tuingedeelte. De woning werd gebouwd in 1995 met grootste zorg en is tot heden steeds perfect onderhouden! Er werd gekozen voor de betere afwerkingsmaterialen alsook architectorisch waren lichtinval en de logische/praktische ruimteverdelingen over de verschillende woongedeelten van groot belang. Centraal bij het binnenkomen van deze eigendom, een ruime inkomhal met open mezzanine/trappenzaal naar de bovenste verdieping, een openheid met zéér verrassend effect. Een lichte ruime woonkamer op massief brede stroken parket, aparte salonhoek met inbouwcassette/O.H.  Geheel ingerichte keuken (Siematic) met ruime bijberging alsook aparte wasplaats met aansluiting voor wasmachine/droogkast.  Vanuit de ganse breedte achteraan de woning - zijnde leefruimte & keuken - een geheel open zicht en goed contact naar de tuin! Ook geniet de keuken in doorgang naar de tuin en het uiterst ruim aangelegde terrasgedeelte nog een aparte open veranda.  Ruime inpandige garage (7.3m x 3.52m) met automatische poort met alsook zijdelingse buitendeur naar de tuin. Huidig drie, maar zéér ruime slaapkamers / mogelijk uitbreidbaar / alsook is er reeds een apart bureau in de woning aanwezig. Slaapkamer I bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping met aansluitende geheel ingerichte badkamer met ligbad & aparte douche.  Slaapkamer II en III bevinden zich boven op eerste verdieping en delen een ruime ingerichte douchekamer. Momenteel zijn er nog twee aparte zolderdelen aldaar niet ingericht, staan in serie van de huidige slaapkamers II en III, en kunnen hierbij dienst doen ter meer verruiming van deze slaapkamers als bv. dressing / study room /... Ook technisch voldoet deze woning geheel aan alle hedendaagse normen zo is alle raamwerk (aluminium thermisch onderbroken kader) voorzien van dubbele beglazing en allen voorzien van rolluiken (ten grote delen automatisch bediend), centrale verwarming op aardgas met een in 2014 vernieuwde cv condensatieketel 'Viessmann' - ook heeft deze woning een schitterend epc resultaat, met name 225kWh/m².

 

Heeft u alvast interesse om deze woning te bezoeken, aarzel dan niet ons hiervoor te contacteren.

First Immo, 14 kantoren steeds tot uw dienst en bij u in de buurt!

Ook graag een vrijblijvende en gratis schatting van uw eigendom? bel 03/206 76 76 of mail info@firstimmo.be

 

Stedenbouwkundige vergunning uitgereikt - Woongebied - Geen rechterlijke herstelmaatregelen of bestuurlijke maatregel opgelegd - Geen verkavelingvergunning.

Documenten

Kenmerken

Terrein opp.
1273 m²
Bewoonbare oppervlakte
359 m²
Bebouwde opp.
210 m²
Oppervlakte leefruimte
58 m²
Oppervlakte terras
56 m²
Gevelbreedte
14 m
Perceelbreedte
34,5 m
Perceeldiepte
50 m
Slaapkamers
3
Badkamers
2
Garages
1
Parkeren plaatsen
3
Bouwjaar
1995
Kadastraal inkomen
€ 3173
Conditie
Direct bewoonbaar
Verwarmingstype
CV op gas
Verwarming
Individueel
Type dak
Hellend
Oriëntatie tuin
Zuidwest
Type bebouwing
Open
Beglazing
Dubbel
Kelder
Ja
Zolder
Ja
Tuin
Ja
Terras
Ja
EPC
225 kWh/m²

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Tom voor meer info

Locatie

Ekeren

Ekeren, een dorp in de stad, wordt sinds 1983 administratief een district genoemd en telt momenteel bijna 23.000 bewoners. Dit aantal zal op 1 januari 2019 zelfs met 5.000 vermeerderen. In 2016 werd immers op de Antwerpse gemeenteraad  goedgekeurd dat er een positieve correctie van het Ekerse grondgebied zal plaatsvinden. Zo zullen de Edisonwijk, Rozemaai, Schoonbroek, de Oude Landen en het Ekers Moeras terug aan Ekeren toebehoren. Het verlangen om de Ekerse grenzen te herdefiniëren en op termijn terug een autonome gemeente te worden, is nauw verbonden met de uitgesproken identiteit van de Ekerenaars.  Ze hebben zelfs hun eigen volkslied:

Respect voor ’t verleden, traditie leeft hier
We rijden de gans nog en we pruven het bier

Officieel is dit Antwerpen maar Ekeren heeft
Z’n eigenheid nog ja Ekeren leeft…

Je leest het goed; We rijden de gans en we pruven het bier. Ekerenaars hebben als bijnaam “De bierpruvers”.  Dit heeft zijn ontstaan te danken aan de bierbrouwerijen die Ekeren destijds rijk was. Vandaag de dag is er nog maar één over: Huisbrouwerij De 3 Vaten. Gansrijden daarentegen is nog steeds een bestaande traditie. Boerenpaardrijders gaan, net na carnaval, proberen om de kop van de dode gans te pakken. Net voor Pasen gebeurt ongeveer hetzelfde maar dan met hanen en fietsen. Haanrijden.

Andere evenementen die plaatsvinden is Cirque@taque, een gratis festival dat in augustus plaatsvindt. Verder zijn er gedurende het hele jaar allerhande wijkfeesten in de Ekerse  wijken, zoals de Nobele Dagen van de Donk, de Buntse Feesten en de Mariaburgse Feesten. Hopelijk zal je na al dat feesten nooit de uitdrukking “Iemand naar de vink dragen” moeten gebruiken. Dit is namelijk de plaatselijke uitdrukking voor ‘iemand begraven’ omdat het kerkhof De Vink noemt.

Als je ontspanning nodig hebt of eventjes tot rust wilt komen, dan kan dat ook! In het recreatiedomein Muisbroek kan je zwemmen in de Ekerse Putten. Wandelen kan je dan weer in Bospolder-Ekers moeras,  de parken Veltwijck of Hagelkruis en Hof de Bist.

Als afsluiter geven we u graag nog enkele bekende Ekerenaars mee: Toby Alderweireld, Hugo Matthysen, Frank Focketyn en Kevin Pauwels hebben allemaal hun roots in het eigenwijze, karaktervolle en levendige dorp in de stad, Ekeren.

Gelijkaardige panden