Vorige
Volgende
Waarschijnlijk verkocht

Handel te Merksem , Van Heybeeckstraat 2

€ 229.000

  • slaapkamers 2
  • badkamers 1
  • bewoonbareoppervlakte 180m²
  • grondoppervlakte 65m²
Contacteer ons

Omschrijving

Merksem, vlak op de hoek van het heraangelegde Sint-Franciscusplein - de markt van Merksem op dinsdag - vlak tegenover Basic Fit en op minder dan 100 meter van het stedelijk zwembad Merksem en her park - dit handelspand met boven gelegen woonst. Betreft een voormalige uitbating frituur (installatie mogelijks mede inbegrepen). Grote visibiliteit dankzij hoekperceel.  Woonst en winkel zijn afzonderlijk toegankelijk gemaakt. Het gelijkvloers omvat +/- 65m² verdeeld over winkel, klein werkhuis aan de winkel & toegang naar het appartement.  Het appartement betreft een duplex appartement, samen +/- 120m² ruim. Op de eerste verdieping hebben we een ruime woonkamer en keuken, de bovenste verdieping telt huidig twee slaapkamers, zéér grote badkamer en aangrenzende bijruimte als wasplaats/berging met aansluiting voor wasmachine/droogkast.  Vrij van huur - dus per direct beschikbaar.  Elektriciteitsinstallatie geheel conform gekeurd in orde. Centrale verwarming op aardgas. Tevens beschikt dit eigendom over gehele onderkeldering - welke handig is als extra berging/opslagplaats en momenteel ook voorzien is van verdere koelcel-en diepvriesinstallatie.

 

Ook graag een schatting of vrijblijvend vastgoedadvies, u overweegt uw eigendom te verkopen…? ga naar www.firstimmo.be/nl/verkopen of contacteer ons op 03/206 76 76

 

Stedenbouwkundige inlichtingen:

Vg,wg,gdv,gvkr,Gvv

 

Documenten

Kenmerken

Terrein opp.
65 m²
Bewoonbare oppervlakte
180 m²
Gevelbreedte
11 m
Perceelbreedte
11 m
Perceeldiepte
7 m
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Bouwjaar
1945
Kadastraal inkomen
€ 1957
Conditie
Direct bewoonbaar
Verwarmingstype
CV op gas
Verwarming
Individueel
Type dak
plat houten
Type bebouwing
Halfopen
Beglazing
Dubbel
Kelder
Ja
EPC
459 kWh/m²

Informatieplicht

Stedenbouwkundig vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Afgebakende oeverzone
Nee
Afgebakende overstromingsgebieden
Nee

Contacteer Steffanie voor meer info

Locatie

Merksem

Ten noorden van de stad Antwerpen ligt het district Merksem.  Een levendig en multicultureel stadsdeel dat bijna 42.000 inwoners telt.  Grenzend aan de metropool heeft ze als voordeel een goede verbinding te hebben met de stadskern om zo mee te kunnen genieten van de voordelen van de stad met betrekking tot werk en cultuur.  Ook haar ligging ten opzichte van de haven van Antwerpen is een grote troef om er je woonplaats te nemen.

Merksem lijkt op het eerste zicht geheel bebouwd te zijn, heeft ze toch nog voldoende groene spots.  Denk maar aan het Bouckenborghpark met een grootte van 11 hectare.  Het heeft aantrek als wandelpark door zijn verwilderde boomgaard, een grote vijver en zijn kasteel met grachten. In het kasteel huist het cultuurcentrum van Merksem. Het districtsbestuur besliste ook om het Kwadeveldenplein herin te richten. Het is een druk bezocht plein dat verschillende mogelijkheden biedt naar sport en spel toe.  Ook de speeltuin en de banken die geplaatst werden om gewoon gezellig samen te zijn, worden door de inwoners geapprecieerd.

Het fort van Merksem werd eigendom van de stad in 1977 en omgevormd tot een gewaardeerd sport- en recreatiedomein.  Je kan er petanquen, voetballen, volleyballen en basketballen en veel sportverenigingen hebben er dan ook hun stek gevonden.  Verder is er een dierenparkje en een trimpark.  Nu het tuinieren erg in trek is, werd het resterende gedeelte van deze groene zone ingenomen door volkstuintjes.

Om de groenbeleving in Merksem te versterken, werd het ‘Masterplan Groen Hart Merksem’ ontwikkeld. Dit masterplan heeft de ambitie om van drie parkeilanden, één groene kern in het centrum van Merksem te maken en ze zowel ruimtelijk als functioneel met elkaar te verbinden. Zo kunnen de parken als één groen geheel ervaren worden en krijgt Merksem een groene long, waar het aangenaam vertoeven is. Er ontstaat een ruimte om enerzijds tot rust te komen en om anderzijds actief te recreëren. Verder wordt in dit plan ook gekeken naar de paden in de verschillende parken. Bedoeling is om bredere hoofdpaden aan te leggen die voor een snellere verbinding tussen de parken moeten zorgen voor zowel voetgangers als fietsers. De smallere paden dienen dan weer om rustig op te wandelen en te genieten van het groen.  De nieuwe LED-verlichting die geplaatst wordt, maakt het plaatje  af om een aangename groene long te creëren. 

U merkt het al: het districts- en stadsbestuur doet er alles aan om van Merksem een aangename plek te maken om te wonen en te ontspannen.  Geen wonder dat de verkoop van panden in deze regio in de lift zit !

Gelijkaardige panden