diensten verkoop icon alt tekstDE KORTSTE WEGNAAR EEN GESLAAGDE VEKOOP

Zonder twijfel één van de belangrijkste transacties in uw leven. Het gaat immers over veel geld... Te veel geld om over één nacht ijs te gaan. Bovendien is de aan- en verkoop van een onroerend goed méér dan het afsluiten van een overeenkomst aan een bepaalde prijs. De permanente wijzigingen op juridisch vlak, de verplichte documenten en de prijsschommelingen van de markt onderstrepen de noodzaak om u door een vastgoedspecialist te laten bijstaan.

Kiezen voor First Immo

Kiezen voor First Immo

Bepalen van de waarde

Bepalen van de waarde

Dossier samenstellen

Dossier samenstellen

Promotie van uw eigendom

Promotie van uw eigendom

Bezichtiging en onderhandeling met potentiële kopers

Bezichtiging en onderhandeling met potentiële kopers

Stipte afhandeling

 STIPTE AFHANDELING

 

a) Elk bod wordt met u als eigenaar besproken. First Immo adviseert. U beslist.

b) Na een akkoord over de prijs en de voorwaarden maken onze specialisten de koop- verkoopovereenkomst op in samenspraak met uw notaris.

c) Na ondertekening van de overeenkomst volgt First Immo het dossier op tot het verlijden van de notariële akte.

d) Tussen de ondertekening van de overeenkomst en het verlijden van de akte kunt u terugvallen op de gratis ongevallenverzekering van First Immo, mocht de koper onverhoopt komen te overlijden.

e) First Immo blijft altijd beschikbaar voor advies en eventuele technische, juridische en administratieve vragen, ook na de uitvoering van de makelaarsopdracht.

f) Indien uw eigendom, tegen al onze verwachtingen in, niet verkocht wordt, bent u ons niets verschuldigd. De werkwijze van First Immo is al jaren succesvol. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Wij staan graag voor u klaar en hopen u binnenkort als klant te mogen begroeten.

Stipte afhandeling
BEKIJK ONZE DIENSTEN IN DETAIL

U wenst uw eigendom te verkopen via First Immo?

Meer info

Bel ons

diensten blog title icon alt tekstFirst Immo Blog

Het keuringsattest van de elektrische installatie

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 13-09-2017

Als je je woning wil verkopen, moet je een aantal verplichte attesten kunnen voorleggen, o.a. het keuringsattest van de elektrische installatie. Je moet dit uiterlijk bij het verlijden van de notariële akte overhandigen aan de koper. Dit ‘proces verbaal van onderzoek van de elektrische installaties’ moet worden opgesteld door een erkend organisme conform het Algemeen Reglement op de elektrische installaties en het K.B. van 10 maart 1981 en gewijzigd door het K.B. van 1 april 2006. De kostprijs voor het afleveren van dit attest bedraagt ongeveer €125,00. We raden je echter aan om dit attest al voor de notariële akte in bezit te hebben. Zo kan je de kandidaat-koper tijdig informeren over de toestand van de elektrische installatie die hij eventueel zal moeten aanpassen conform het AREI (Algemeen regelement elektrische installaties). De kandidaat-koper kan dus tijdig een kostenraming laten opstellen.

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan