Blog title icon alt tekstFirst Immo Blog

Een opbrengsteigendom of verhuurde gezinswoning kopen. Waar moet je als nieuwe eigenaar op letten?

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 11-07-2018

Niet iedereen die een pand koopt, is van plan er zelf te gaan wonen. Veel mensen komen bij ons aankloppen als ze specifiek op zoek zijn naar een investeringspand. Het is niet omdat een huis of appartement wordt verhuurd, dat het niet van eigenaar kan veranderen. Een verhuurde woning kan perfect worden verkocht. Toch hou je als potentiële nieuwe eigenaar maar beter rekening met enkele verplichtingen. Je koopt niet alleen de woning, maar je neemt ook het huurcontract over. Als koper van de huurwoning heb je dus dezelfde verplichtingen en rechten als de vorige eigenaar. Je valt ook terug op dezelfde beperkte mogelijkheden om de huurovereenkomst op te zeggen. Als je een verhuurde woning koopt en je wil ze zelf gaan bewonen, kan je als nieuwe eigenaar het huurcontract stopzetten mits bepaalde regels in acht te nemen. Kopers die de verhuurde woning kopen als investering kunnen het lopende huurcontract niet zo maar beëindigen. Als eigenaar kan je te allen tijde beslissen of je al dan niet je woning gaat verkopen, zelfs als het pand verhuurd is. Het huurcontract zal echter nooit automatisch eindigen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden als je een verhuurde woning wil kopen/verkopen.

Lees meer...

5 signalen dat je klaar bent om je eerste woning te kopen.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 09-07-2018

Ik kocht mijn eerste huis een paar maanden nadat ik getrouwd was en vooraan in de 20 was. Ik had vooraf eerlijk gezegd geen idee waar ik aan begon maar ik wist wel dat ik geen geld wou ‘weggooien’ door te blijven huren. Mijn vrouw en ik gingen op onderzoek uit naar de verschillende locaties die ons interessant leken. Vrij snel daarna kochten wij ons eerste huis. Als we hierop terugkijken, was dit één van onze spannendste momenten in onze jonge jaren. Toch zijn we blij dat we zo snel die stap gezet hebben. Als we veel langer zouden gehuurd hebben, hadden onze herinneringen er waarschijnlijk heel anders uitgezien. Een eigen huis hebben, is volgens mij één van de beste fundamenten om herinneringen op te bouwen. Wanneer mijn vrouw en ikzelf vandaag huizen beoordelen, kijken we echt naar woningen die kunnen bijdragen naar het creëren van fijne herinneringen. Dat is onze prioriteit nr. 1!

Lees meer...

Conclusie: Een heel positieve, fijne ervaring!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Samenwerken met First Immo: een uitstekende keuze! Vanaf het eerste kennismakingsgesprek met Christian had ik een goed gevoel.  Ik kreeg steeds heel duidelijke antwoorden op al mijn vragen.

Lees meer...

We hebben niet lang moeten twijfelen: dit was ons huis!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Gedurende een zoektocht van 2 jaar bezochten we 10-tallen huizen, zaten we met makelaars samen en waren we meerdere malen teleurgesteld als een huis verkocht was vooraleer we het konden bezoeken. Het was onmiddellijk duidelijk dat het snel gaat in de categorie waarin we zochten.

Lees meer...

Knap gedaan First Immo, knap gedaan Jef!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Diep in ons hart wisten we het al langer, de kinderen waren allemaal het huis uit, en ons geliefde huis was een maatje te groot voor ons met twee. Na lang palaveren hebben we contact opgenomen met First Immo.

Lees meer...

Vanaf de eerste afspraak kreeg ik snelle, duidelijke en correcte info van First Immo.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Vanaf de eerste afspraak kreeg ik snelle, duidelijke en correcte info van First Immo, vertegenwoordigd door Leen Van Bavel. Het eerste huisbezoek, de gratis schatting, de opvolging en hulp om de nodige documenten bij elkaar te krijgen (EPC, elektriciteit, enz…), elk ‘probleem’ werd professioneel aangepakt!

Lees meer...

De bezoeken liepen vlot dankzij de professionele begeleiding van Leen

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Na jaren piekeren, hadden we eindelijk de knoop doorgehakt en besloten we te verhuizen naar Spanje! Zo moest ons appar-tement verkocht worden en dit gingen we eens eventjes snel zelf regelen.

Lees meer...

Onze eerste ervaring met een makelaar is dankzij First Immo positief verlopen.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

De zoektocht naar onze eerste woning heeft niet lang geduurd! Na ons eerste bezoek aan de woning, samen met Jens, waren we meteen verkocht. Jens gaf ons spontaan enkele tips en inzichten mee voor de renovatie van het huis.

Lees meer...

“Verkoop onmogelijk zonder First Immo”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Hierbij wil ik namens mijn tantes, eigenaars van het verkochte pand Sporthalplein te Wilrijk en tevens in mijn naam, First Immo danken voor de verleende diensten en de prima samenwerking.

Lees meer...

Jullie zijn een top team in Hoboken en verder hebben we daar niets op aan te merken.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Graag wil ik jullie allemaal bedanken voor de fijne samenwerking. Wij zijn uiteraard zeer tevreden over First Immo en we zouden jullie zeker aanraden aan iedereen die we kennen. We hebben geen moment spijt gehad dat we voor jullie hebben gekozen voor de verkoop van ons appartement!

Lees meer...

Kortom, mochten wij binnen een aantal jaar weer beslissen om een andere woning te zoeken, schakelen wij direct First Immo in!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Toen wij enige tijd geleden besloten om op huizenjacht te gaan, hebben we via First Immo vrij direct onze droomwoning gevonden. Dankzij een duidelijk en ongedwongen bezoek aan het pand, hadden wij direct een goed gevoel bij hen. De onderhandelingen tussen ons en de verkoper werden altijd duidelijk gecommuniceerd.

Lees meer...

“Op 3 weken verkocht!”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Op aanraden van goede vrienden ben ik bij First Immo terechtgekomen. Wat voor mij onmogelijk leek, is dan toch gebeurd: Op 3 weken tijd is mijn eigendom verkocht!

Lees meer...

Tijdens de eerste ontmoeting met een makelaar moet je je op je gemak voelen en dat gevoel hadden wij onmiddellijk bij Benita.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Hierbij wil ik graag onze positieve indrukken doorgeven over mevr. Benita van First Immo van Kapellen. Tijdens de eerste ontmoeting met een makelaar moet je je op je gemak voelen en dat gevoel hadden wij onmiddellijk bij Benita.

Lees meer...

Ik ben dan ook enorm tevreden over de soepele en correcte aanpak van First Immo.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Toen ik de beslissing nam om een huis te kopen, vond ik vrij snel mijn zin op Immoscoop. De woning stond te koop aangeboden door First Immo. Met een duidelijke omschrijving en heel mooie foto's kreeg ik al meteen een goed beeld van de woning. Tijdens de eerste bezichtiging gaf Yves me een zeer aangename rondleiding. Hier kwamen alle belangrijke aspecten van de woning en de omgeving meteen aan bod.

Lees meer...

Indien er iemand een te huis te koop heeft, twijfel niet! Met First Immo ben je in beste handen.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Toen mijn echtgenoot gestorven is in 2014 was ik 80 en stond ik er alleen voor.  Een huis verkopen… Niet echt mijn specialiteit. Welke documenten had ik allemaal nodig? Ik had geen idee.

Lees meer...

Op zijn Antwerps gezegd: "Goe bezig"  Doe zo voort.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 22-06-2018

Wegens o.a. gezondheidsredenen werd het tijd dat we onze bel-étage woning met grote tuin gingen verkopen om naar een appartement te verhuizen. Wij woonden in Hoboken-Polderstad en  wij wilden daar absoluut blijven wonen.  Dus was het wachten tot een appartement te koop zou komen in 1 van de 5 appartementsblokken.

Lees meer...

Wat zijn de verplichte stedenbouwkundige inlichtingen bij verkoop woning?

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 05-06-2018

Bij verkoop van een onroerend goed of de verhuring ervan voor een periode van meer dan negen jaar moeten de stedenbouwkundige inlichtingen verplicht worden meegedeeld aan de koper of de huurder. Het is de verzameling van alle informatie die door de stad of gemeente worden verstrekt met betrekking tot het perceel grond. Je vindt er terug welke gewestelijke, provinciale of gemeentelijke voorschriften van toepassing zijn op het betreffende perceel. Ze informeren of dit perceel gelegen is binnen de grenzen van een bijzonder plan van aanleg (BPA), een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) en/of een goedgekeurde niet-vervallen verkaveling. De stedenbouwkundige inlichtingen hebben een louter informatief karakter. Je vindt erin terug:

Lees meer...

Welke kosten betaal je bij aankoop van een woning of grond?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 16-05-2018

Als je een woning of grond aankoopt, betaal je niet enkel de overeengekomen prijs. £ Hou er rekening mee dat je nog extra kosten moet afrekenen bij de notaris. Deze kosten groeperen we onder de naam ‘notariskosten’. Wat houden ze juist in?

Lees meer...

5%, 10%, 7%, 6% of 1%: Wat houdt de wijziging van de verkooprechten/registratierechten in? Moet u wachten of kopen?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 25-04-2018

De Vlaamse regering zal deze zomer hoogstwaarschijnlijk de verkooprechten, beter gekend als registratierechten, bij de aankoop van een gezinswoning wijzigen. De vooropgestelde datum is 1 juni 2018. Vanaf dan verdwijnt het onderscheid tussen groot (10%) en klein beschrijf (5%) als sneeuw voor de zon. In de plaats komt een uniformering tot één tarief, met name 7%. De vraag die zich nu stelt, is of het beter is om te wachten tot de hervorming of nog snel uw voordeel te halen met de ‘oude’ regeling. Wachten of kopen?

Lees meer...

Meeneembaarheid van verkooprechten/registratierechten bij de aankoop van een woning.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 23-04-2018

Meeneembaarheid betekent dat je in bepaalde gevallen de verkooprechten (registratierechten) die je op een eerder aangekochte woning hebt betaald, kunt aftrekken van de verkooprechten die je op een volgende woning moet betalen. De meeneembaarheid door verrekening en de meeneembaarheid door teruggave. Verder zijn er ook enkele voorwaarden.

Lees meer...

Tijdens het eerste gesprek met Leen hadden we direct het gevoel "dit komt goed".

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Toen we besloten om ons huis te verkopen, contacteerden we First Immo. Tijdens het eerste gesprek met Leen hadden we direct het gevoel "dit komt goed".

Lees meer...

Ik mag wel schrijven dat ze heel goed is in haar job, proficiat Benita.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Dromen zijn bedrog zeggen ze, soms en in vele gevallen is dit zeker zo als het gaat om zaken te doen met mensen. Maar mijn droom kwam uit, na goed nadenken had ik besloten België binnenkort te verlaten. Daarom verkocht ik dus mijn huis.

Lees meer...

In FIRST IMMO en Yves vonden wij niet alleen een steengoede vastgoedpartner maar ook een vriend!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Wegens gezondheidsproblemen werden wij genoodzaakt uit te zien naar een appartement in de buurt. Via First Immo vonden wij een geschikt gelijkvloers nieuwbouwappartement in het project Schorrezicht te Boom. De aankoop werd van begin tot eind begeleid door Yves. Altijd konden wij op hem rekenen.

Lees meer...

De samenwerking verliep vlot en de service was tot in de puntjes verzorgd.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Als gepensioneerd brandweerman van 73 jaar had ik nog nooit een woning verkocht. Toen ik besloot mijn woonst te verkopen zat ik met meerdere vragen over hoe ik dat zou moeten doen.

Lees meer...

Na goed 3 weken zaten we al rond de tafel van de koper om de akte te tekenen.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Na lang twijfelen of we ons appertement zelf zouden  verkopen of met hulp van een immo kantoor, hadden we besloten om First Immo te laten langs komen voor een schatting.

Lees meer...

Ik had opgemerkt dat op de borden van First Immo steeds heel snel het bord “VERKOCHT” stond.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Om onze droom, om aan de kust te gaan wonen, waar te maken besloten we ons appartement in Wilrijk te verkopen.

Lees meer...

Dankzij jullie konden we De Ark Antwerpen steunen!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 30-03-2018

Tijdens de feestdagen en de eindejaarsperiode begint men na te denken over de zaken buiten de vastgoedwereld en onze medemensen. Bijna traditiegetrouw wilden we het voorbije jaar ons steentje bijdragen en een goed doel steunen.

Lees meer...

Welke kosten dien je te betalen bij verkoop/aankoop van een woning?

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 22-03-2018

Bij de verkoop van een onroerend goed komt heel wat administratie kijken en dat brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. De vraag die zich dan stelt: “Wie welke kosten moet betalen”, is bepaald in het burgerlijk wetboek.

Lees meer...

De keuring van de stookolietank: de spelregels

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 07-03-2018

Als uw woning wordt verwarmd met stookolie, gelden er specifieke verplichtingen om de stookolietank te onderhouden om milieuverontreiniging te voorkomen. Hoe groter het risico op bodemverontreiniging, hoe strenger de regels.

Lees meer...

De Wet Breyne een bescherming bij nieuwbouw

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 21-02-2018

De wet Breyne van 9 juli 1971 wordt ook wel de Woningbouwwet genoemd. Deze wet wil zo goed mogelijk de kandidaat-koper en de kandidaat-bouwheer van een nog te bouwen of in aanbouw zijnde woning beschermen tegen allerlei risico’s zoals een foute uitvoering van de bouw, onvolledige informatie en het risico op insolvabiliteit van de aannemer. Ze streeft naar een duidelijk en volledig contract tussen aannemer/bouwpromotor of projectontwikkelaar en consument. De wet is van dwingend recht wat wil zeggen dat men er niet kan van afwijken.

Lees meer...

Bouw&Reno beurs 2018 sfeerverslag

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 14-02-2018

De Bouw&Reno 2018 beurs zit er weer op. Met bijna 30.000 bezoekers lag het bezoekersaantal iets lager dan tijdens de editie van 2017. Maar voor ons, als enige vastgoedmakelaar op de beurs, was het een heus succes. We mochten honderden mensen bijstaan met raad en daad.

Lees meer...

De woonverzekering oftewel brandverzekering: wat is het? Waarom zou je het nemen? Wanneer heb je het nodig?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 07-02-2018

De woonverzekering - in de volksmond ook brandverzekering genoemd – beschermt de waarde van je woning en inboedel en dekt tevens je aansprakelijkheid wanneer andere personen schade lijden. De benaming brandverzekering is eigenlijk te eng omdat een woonverzekering meer risico’s dekt dan enkel het brandrisico, zoals storm- en waterschade, blikseminslag,… De wet bepaalt het minimum aantal risico’s die met deze verzekering moeten gedekt worden. Kijk dus zeker goed je polis na. Weet ook dat de woonverzekering op zich echter geen wettelijk verplichte verzekering is.

Lees meer...

7 redenen voor investeerders om goedkope opbrengsteigendommen kritisch te beoordelen.

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 31-01-2018

Geniet jij ook zo van dat tevreden gevoel dat je ervaart wanneer je denkt een goede deal te hebben afgesloten? Door Black Friday, de kerstinkopen en de solden weten we hoe ‘gek’ mensen kunnen worden als ze denken (veel) geld te kunnen besparen en de koop van hun leven te kunnen sluiten. Velen laten zich dan ook verleiden tot een aankoop van spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Mensen gaan nu eenmaal graag op zoek naar het beste voor de laagste prijs. Maar net zoals de ontnuchtering achteraf wanneer je beseft dat je sommige solden- of onlineaankopen toch niet nodig had, kan je als vastgoedbelegger tot het besef komen dat goedkoop niet altijd hetzelfde betekent als ‘goed gekocht’!

Lees meer...

Waarom u niet mag wachten op de verlaging van de verkooprechten bij aankoop van de gezinswoning.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 25-01-2018

Sinds Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, aan de vooravond van Kerstmis, de boodschap de wereld instuurde dat verkooprechten verlaagd worden van 10% naar 7% voor de aankoop van de gezinswoning, krijgen we regelmatig de vraag om een effectieve aankoop uit te stellen tot het in voege treden van de aanpassing.

Lees meer...

Wat is het kadastraal inkomen, KI voor de vrienden?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 16-01-2018

Het kadastraal inkomen is de geschatte huuropbrengst van een woning voor één jaar verminderd met de kosten voor onderhoud en herstellingen. In theorie is dit het nettobedrag dat je zou krijgen als je je pand één jaar verhuurt. Voor een gebouw mag je 40% forfaitaire kosten aftrekken en voor een onbebouwd onroerend goed 10%. Momenteel houdt men nog steeds rekening met de huurprijzen van 1975. Het bekomen bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Lees meer...

Postinterventiedossier (PID): de handleiding bij (ver)bouwen

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 14-12-2017

Het postinterventiedossier of PID is een dossier waarin alle technische gegevens met betrekking tot een gebouw worden verzameld.  Het bevat alle documenten en informatie die de koper van de woning maar ook architecten en aannemers in staat moeten stellen om bijvoorbeeld de structuur van het gebouw te ontleden en welke materialen gebruikt werden.

Lees meer...

Facebook wil zwaar inzetten op vastgoed.

Categorie: Persberichten

Gepubliceerd op: 05-12-2017

Vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars willen uw beste vriend worden op Facebook. Op YouTube delen ze gretig hun expertise. De vastgoedsector flirt met de sociale media, en de interesse is wederzijds. Bron: Trends Facebook lonkt naar de vastgoedmarkt. Of is het omgekeerd? Tussen de stroom van nieuwsberichten en updates duiken steeds vaker posts op van Facebook-vrienden die hun woonst in de etalage zetten. Dat kan ook op de Marketplace die Facebook vorig jaar lanceerde en waar een afdeling vastgoed op staat. Voorlopig minder zichtbaar, maar op termijn misschien ingrijpender, is Facebooks Dynamic Ads for Real Estate, een advertentieproduct waarmee de socialemediagigant vastgoedmakelaars aan zich probeert te binden. Ook op andere sociale media is vastgoed voorzichtig trending. Op YouTube scoren video's over investeren in en aankopen van vastgoed behoorlijk hoog. Zelfs Instagram zou op groeiende interesse van de vastgoedsector mogen rekenen. In Nederland leert Facebook- en Instagram-expert Sybren Smith vastgoedmakelaars in een cursus alle 'ins en outs' van Instagram.

Lees meer...

Net verhuisd? Met deze 7 tips zal je je snel thuis voelen in je nieuwe buurt.

Categorie: onbekend

Gepubliceerd op: 20-11-2017

Naar een nieuw huis verhuizen omvat meer dan alleen je meubels op de juiste plaats zetten en je kinderen laten wennen aan hun nieuwe school. Om echt comfortabel en gesetteld te geraken in een andere stad of buurt zal je een band moeten smeden met je buren en de gemeenschap. Maar hoe begin je daar als nieuwkomer aan? We geven zeven tips om je te helpen settelen in je nieuwe buurt.

Lees meer...

Wat houdt de gratis ongevallenverzekering in?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 14-11-2017

Indien een koper van een vastgoed die een verkoopovereenkomst heeft afgesloten, overlijdt door een ongeval (dit is een specifieke situatie die plots en ongewild/onverwacht plaatsvindt) tussen de datum van de verkoopovereenkomst en de datum van ondertekening van de notariële akte, dan zullen zijn erfgenamen de rechten en plichten overnemen en dus de aankoop dienen verder te zetten. Om te vermijden dat er een schadevergoeding zou dienen betaald te worden door de erfgenamen bij annulatie van de verkoop of de gedwongen uitvoering, sluit First Immo bij elke verkoop een (voor de koper gratis) ongevallenverzekering af op hoofde van de koper. Hierdoor zullen de erfgenamen in dergelijke situatie een afbetaald eigendom erven; rekening houdend met de volgende hoofdkenmerken van deze verzekering:

Lees meer...

"Ik heb voor First Immo gekozen omdat dat DE immobiliënmakelaar is in deze omstreken."

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-11-2017

Na lang nadenken heb ik besloten mijn huis te verkopen. Ik heb voor First Immo gekozen omdat dat DE immobiliënmakelaar is in deze omstreken en zeker in de voormalige weekendzone, nu woonzone met bosrijk karakter.

Lees meer...

"Voor ons een topervaring!"

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-11-2017

Na amper 2 maanden was ons huis al verkocht.

Lees meer...

"Wij zijn alvast klaar voor deze belangrijke stap dankzij First Immo!"

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-11-2017

Voor het eerst op zoek gaan naar een eigen woning, dat is een avontuur! Dankzij First Immo is dit sneller verlopen dan wij hadden gedacht.

Lees meer...

DIEN IK REGISTRATIERECHTEN OF BTW BETALEN?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 11-10-2017

Als je een huis of bouwgrond aankoopt, word je daar altijd op belast. Ofwel betaal je registratierechten ofwel btw bovenop het aankoopbedrag.  Maar wat zijn nu eigenlijk de regels?

Lees meer...

Bij de verkoop van ons huis heeft welgeteld 4 dagen geduurd voor deze verkocht werd.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 25-09-2017

Bij de verkoop van ons huis heeft welgeteld 4 dagen geduurd voor deze verkocht werd. Het stond zelfs nog niet in het lang en breed geadverteerd .

Lees meer...

“WAT EEN FANTASTISCH TEAM !”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 25-09-2017

Er werd besloten om haar woning te Berchem te verkopen. Maar hoe begin je daarmee ? Ik had van diverse kennissen al zeer positieve echo’s opgevangen over First Immo. Na eerste kennismakend gesprek en een schatting door Stijn Swinnen besloten we met First Immo Wilrijk samen te werken.

Lees meer...

Het keuringsattest van de elektrische installatie

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 13-09-2017

Als je je woning wil verkopen, moet je een aantal verplichte attesten kunnen voorleggen, o.a. het keuringsattest van de elektrische installatie. Je moet dit uiterlijk bij het verlijden van de notariële akte overhandigen aan de koper. Dit ‘proces verbaal van onderzoek van de elektrische installaties’ moet worden opgesteld door een erkend organisme conform het Algemeen Reglement op de elektrische installaties en het K.B. van 10 maart 1981 en gewijzigd door het K.B. van 1 april 2006. De kostprijs voor het afleveren van dit attest bedraagt ongeveer €125,00. We raden je echter aan om dit attest al voor de notariële akte in bezit te hebben. Zo kan je de kandidaat-koper tijdig informeren over de toestand van de elektrische installatie die hij eventueel zal moeten aanpassen conform het AREI (Algemeen regelement elektrische installaties). De kandidaat-koper kan dus tijdig een kostenraming laten opstellen.

Lees meer...

Hoe breng je op een goede manier een bod uit op een woning? De 4 spelregels.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 10-08-2017

1. De voorbereiding

Het financiële plaatje: Als je op zoek gaat naar een won...

Lees meer...

Welke belastingen bij de aankoop van een 2e woning of verhuring van een pand? De fiscale regels

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 07-08-2017

Spreekt een huisje in de Ardennen of dat gezellige appartement aan de kust je ook zo aan ? Stel dat je beslist een tweede woning bij aan te kopen waar je ook een hypotheek voor afsluit.  Het gaat daarbij niet meer over je hoofdverblijfplaats en ook niet meer over je ‘enige en eigen woning’. Wat is dan je belastingvoordeel op de hypotheek ervan ?

Lees meer...

6.000 fans op Facebook. Dat moet gevierd worden!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 12-07-2017

Tijdens de nacht van 27 op 28 juni hadden we de kaap van maar liefst 6.000 fans bereikt op onze Facebook pagina; www.facebook.com/firstimmo.be.

Lees meer...

Wat is een compromis? De verschillende soorten…

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 11-07-2017

Wanneer er een compromis wordt opgemaakt kan dit in 2 verschillende vormen. Er bestaat enerzijds de klassieke onderhandse verkoopovereenkomst en anderzijds de verkoop- en aankoopbelofte.

Lees meer...

ONZE COLLEGA’S OP YOUTUBE DELEN HUN EXPERTISE EN ERVARING EN BEANTWOORDEN JULLIE VRAGEN.

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 10-07-2017

In onze vorige editie kondigden we met oprechte fi erheid aan dat we een YouTube-kanaal hadden opgestart. Zo komen we tegemoet aan de vele terugkerende vragen die onze klanten hadden en hebben.

Lees meer...

First Immo in Parijs

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 10-07-2017

Bonjour, Zoals de traditie het wil, organiseren we ieder jaar een leuke teambuilding met de collega’s. De tweedaagse incentive van dit jaar speelde zich af in het romantische ‘Paris’.

Lees meer...

BUONGIORNO @ THE WATERDAYS ITALIAN STYLE

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 10-07-2017

Onder het motto, de boog kan niet altijd gespannen staan, namen we deel aan “The Waterdays Italian Style” op zaterdag 27 en zondag 28 mei in de jachthaven van Massenhoven.

Lees meer...

“Vooral de professionaliteit en het maatwerk kan ik iedereen aanbevelen.”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-07-2017

Enige tijd geleden overleed mijn vader en aangezien mijn moe-der niet meer zelfstandig kan wonen, verhuisde zij naar een Woonzorgcentrum. Zij kon echter de knoop om al dan niet te verkopen niet direct doorhakken, maar na enkele maanden vroeg zij mijn broer en mij het appartement te verkopen.

Lees meer...

“Het duurde dan ook niet lang voor we ons droomhuis vonden.”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-07-2017

Onlangs hebben wij onze woning verkocht met First Immo. De keuze om met First Immo in zee te gaan was snel gemaakt. We hadden in het verleden immers al meerdere malen op hen beroep gedaan en telkens werden we goed begeleid, kregen een juiste schatting, afspraken werden goed gecommuniceerd.

Lees meer...

“Ze begrepen onmiddellijk wat we zochten. ”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-07-2017

Na bijna 2 jaar intens zoeken, hebben we de hulp gekregen van First Immo om onze zoektocht te verscherpen. Ze begrepen onmiddellijk wat we zochten.

Lees meer...

Ik heb een bod geplaatst op een woning? Wat nu? De volgende stappen.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 22-06-2017

Het is zo ver, je hebt de vastgoedkriebels te pakken gekregen! Dit kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Om te vermijden dat het enthousiasme de bovenhand krijgt en je misschien een aantal zaken over het hoofd ziet, geven wij je graag enkele aandachtspunten mee. Een eerste en belangrijke stap is je huiswerk op voorhand te maken. Hoe bereid je je voor? a) Bepaal hoeveel je kan en wil betalen voor je woning (vergeet de bijkomende kosten niet!) en  b) definieer aan welke criteria (ligging, afwerkingsgraad, oppervlakte etc.)  je woning moet voldoen. Zo kan je doelgericht beginnen zoeken en, indien nodig, snel beslissen om de concurrentie voor te zijn. Wie vooraf ook al poolshoogte genomen heeft bij de bank om te horen of het nodige budget kan geleend worden, kan eventueel zelfs een bod uitbrengen zonder opschortende voorwaarden om zijn kansen te verhogen.

Lees meer...

Moet ik belasting betalen bij de verkoop van mijn woning?

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 31-05-2017

Sinds 1 januari 1997 is de meerwaardebelasting in het leven geroepen. Deze valt onder een bijzonder belastingregime van de diverse inkomsten. Meerwaardebelasting is verschuldigd op de winst (meerwaarde) die u maakt bij verkoop van onroerende goederen, zowel bebouwde als onbebouwde

Lees meer...

Verkoop onder opschortende voorwaarde, wat is dat precies?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 08-05-2017

Het is zo ver. Na een intense en spannende zoektocht, vind je dan je droomwoning. Je bent van plan om een bod uit te brengen. Maar ga je dat met of zonder opschortende voorwaarde(n) doen want dit kan misschien wel het verschil betekenen tussen het wel of niet aanvaarden van je bod. Daarom dat we in dit artikel dieper ingaan op wat een opschortende voorwaarde juist inhoudt, wat de modaliteiten en de implicaties zijn.

Lees meer...

Welke documenten heb je nodig bij verkoop van je woning?

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 05-04-2017

De verkoper van een onroerend goed heeft de verplichting om een koper zo goed mogelijk in te lichten omtrent het onroerend dat verkocht wordt. De informatieverplichting houdt in dat alle verplichte documenten aanwezig moeten zijn bij de start van de verkoop of uiterlijk bij de akte en dat de kosten hiervan betaald moeten worden door de verkoper.

Lees meer...

TERUG NAAR DE ’ROOTS’: OP 31 MAART VERHUISDE FIRST IMMO NAAR “DE KERN” IN WILRIJK!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Het is zover! Na enkele hectische weken van verbouwing, nemen onze collega’s op 31 maart definitief hun intrek in een totaal vernieuwd kantoor aan de Kern, te Heistraat 31.

Lees meer...

Dankzij U kon First Immo begeleidingscentrum ‘De Vlinderkens’ steunen!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Traditiegetrouw droeg First Immo ook afgelopen eindejaarsperiode een steentje bij onder de vorm van financiële steun aan mensen die extra aandacht of steun verdienen in onze maatschappij.

Lees meer...

Het intakegesprek was de start van een goede en correcte samenwerking.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Beste First immo-team, We willen jullie van harte danken voor het goede verloop van de verkoop van ons appartement. Vanaf het begin hadden we een goed gevoel bij jullie aanpak.

Lees meer...

De verkoopovereenkomst werd door First Immo snel en accuraat afgehandeld.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Ik was eigenaar van een mooi dakappartement dat ik eerst te koop had gesteld via een andere makelaar. Daarna probeerde ik het een periode zelf te verkopen. Ik had mij gebaseerd op de prijszetting van de vorige makelaar maar ik kreeg maar weinig bezoeken over de vloer, kortom er was géén resultaat.

Lees meer...

Ik ben zeer tevreden over de ‘all in service’ en de vlotte verkoop.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Nadat ik besloten had om mijn woning te verkopen daar het voor mij als alleenstaand bejaarde te groot was, heb ik een waardebepaling laten opmaken door First Immo.

Lees meer...

“Jullie zijn correcte, eerlijke en prachtige mensen.”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 23-12-2016

Al bij het eerste bezoek werd ons snel de professionaliteit duidelijk waarmee deze mensen te werk gingen: info kadaster/beschrijf, het buurt onderzoek, en de presentatie van de makelaar, deed ons onmiddellijk een belofte van samenwerking aan te gaan. Bij ons is dat nog steeds even goed als een contract.

Lees meer...

“Ik zou First Immo zeker weer inschakelen in de toekomst voor andere verkopen van vastgoed.”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 23-12-2016

Begin 2016 heb ik First Immo gecontacteerd om het huis van mijn ouders in Willebroek te verkopen. Ikzelf woon in Essen (50 km daar vandaan). Voor mij was het heel gemakkelijk omdat vanaf het eerste contact alles werd overgenomen door de mensen van het kantoor te Mechelen.

Lees meer...

“We kunnen het slechts met één woord te omschrijven "PROFESSIONEEL".”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 23-12-2016

Nadat we besloten ons huis te verkopen lieten we een waardebepaling opmaken door drie immo's. Van deze drie stak er ééntje bovenuit en dat was First immo.

Lees meer...

Wat maakt vastgoed nu zo een goede en betrouwbare investering? 5 Redenen

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 21-11-2016

In de wereld van investering zijn er heel veel mogelijkheden. Maar waarom, van al de dingen waar we tijd en geld in kunnen steken, wordt vastgoed beschouwd als één van de beste investeringen? Aandelen, obligatiefondsen, goud, gas, technologie,… Er zijn miljoenen ideeën, producten, activa en bedrijven die strijden om de aandacht van investeerders die op zoek zijn om hun geld te kapitaliseren in het nieuwe ‘’goud’’. Of ze zoeken gewoon iets dat de moeite waard is. Iets dat betrouwbaar is en zich doorheen de jaren heen heeft bewezen als goede investering. Vastgoed valt zeker in de laatste categorie: het is zelfs één van de oudste investeringen. Als je al huiseigenaar bent, wordt dit zelfs al als een goede investering beschouwd. Maar wat maakt vastgoed nu een goede investering? Waarom zou iemand die op zoek is naar een solide financiële toekomst, kiezen om te investeren in vastgoed boven iets anders? Om hier een antwoord op te geven, hebben we 5 redenen voor jullie uitgelegd.

Lees meer...

4 manieren om het lege-nest-syndroom in je voordeel te gebruiken in de vastgoedwereld.

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 22-03-2017

Het is niet altijd even gemakkelijk voor ouders om hun kroost het ouderlijk huis te zien verlaten. Ze gaan misschien in een andere stad studeren en blijven daar op kot. Of ze gaan samenwonen met hun partner. Maar zoals wijlen Johan Cruijff het zo mooi verwoordde: "Ieder nadeel heb zijn voordeel". Laten we het daarom eens van de positieve kant bekijken. Er zijn namelijk ook voordelen waar je mogelijk nog niet bij stil gestaan hebt ! Je krijgt meer vrije tijd, je kan je meer bezighouden met de inrichting van je huis en je kan toekomstplannen maken. Als je in deze fase van je leven komt, kan je eens nadenken over volgende vastgoedgerelateerde opties om er het beste van te maken:

Lees meer...

Wat is een klein beschrijf en wanneer komt men hiervoor in aanmerking?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 20-03-2017

We krijgen regelmatig de vraag wat het klein beschrijf precies inhoudt. Maar belangrijker wanneer men er recht op heeft. Het verschil tussen klein of groot beschrijf kan namelijk ettelijke duizenden euro's bedragen. Dit is in het voordeel van zowel de verkopende als kopende partij. Zo zal een (potentiële) koper bijvoorbeeld een hoger bod kunnen plaatsen waardoor zijn of haar kansen op het winnende bod voor zijn of haar droomhuis toeneemt. De verkoper daarentegen zal hierdoor een hogere verkoopprijs realiseren.

Lees meer...

First Immo for president! 10 redenen waarom makelaars de beste politiekers zouden zijn.

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 07-11-2016

De ogen van de hele wereld zijn nu gericht op de presidentsverkiezing die momenteel gaande is in Amerika. Met dit in het achterhoofd hebben we de ludieke denkoefening gemaakt hoe het zou zijn als makelaars president zouden zijn. Veel plezier met het ontdekken van de 10 redenen waarom makelaars de beste politiekers zouden zijn.

Lees meer...

Vlotte afhandeling

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 04-10-2016

Wij kochten zelf een nieuwe woning, zonder tussenkomst van een makelaar. Al snel kwamen we tot de vaststelling dat we enkele belangrijke punten vergeten waren bij het tekenen van de onderlinge over...

Lees meer...

Makelaars richten Immoscoop op: het nieuwste vastgoedportaal van België

Categorie: Persberichten

Gepubliceerd op: 10-05-2016

De oprichters van Immoscoop zijn een aantal Antwerpse vastgoedmakelaars. Het idee voor een vastgoedportaal ontstond enkele maanden geleden vanuit hun gedeelde ergernissen. Zoals de constant stijgende tarieven van de marktleiders. En het overaanbod van portalen waarbij de essentie voor klanten verloren gaat.

Lees meer...

De 7 beste tips en tricks om je huis te verkopen tijdens de koude wintermaanden

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 14-12-2016

Welk seizoen is nu het beste om je woning in te verkopen? • In welk seizoen is nu het beste om te verkopen? De lente. • Welk seizoen geeft de minste concurrentie op de huizenmarkt? De herfst. • In welk seizoen is het moeilijkste om te verkopen? De winter en ook de zomer. Stel dat het lot er over beslist dat je woning tijdens de wintermaanden te koop zal staan, wat nu? Geen zorgen, we hebben enkele tips voor jullie. Zo gaan we de winter in ons voordeel gebruiken en passen we de sterktes die de lente biedt, toe op de winterperiode.

Lees meer...

We kiezen voor Volkswagen Up! en vergroten zo ons wagenpark.

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 13-10-2016

Met veel plezier mochten vier van onze collega’s onlangs hun nieuwe Volkswagens Up! in ontvangst nemen. Hiermee geven we een vervolg aan onze goede relatie en samenwerking met Autobedrijf Y&N Claessens uit Wilrijk

Lees meer...

Verwisselde appartementen

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 04-10-2016

Het zal u maar gebeuren om twee appartementen recht boven elkaar op één adres in Edegem te erven. Het overkomt vier zussen, waarvan er drie op verschillende plekken in Nederland en één in Duitsland wonen.

Lees meer...

De 20 vragen die je moet stellen bij een bezichtiging en waarom het belangrijk is voor jou als potentiële koper?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 14-03-2016

Je hebt een woning gevonden die aan je eerste selectie voldoet en binnen het vooropgestelde budget past. Super nu is het tijd voor de spannende eerste date; de bezichtiging. Het lijkt vanzelfsprekend. Je maakt een afspraak met de verkoper of de makelaar over een passend tijdstip en je gaat in de woning rondlopen en kijken of het ‘’bij je past’’ en ‘’welk gevoel je erbij krijgt’’. En je mag niet vergeten te vragen, ‘’waarom de verkopers hun huis of appartement verkopen?’’ of ‘‘wanneer het dak voor het laatst is gerenoveerd?’’. Want deze raad hebben je liefhebbende familieleden en vrienden je ongetwijfeld gegeven. Waarom is deze raad zo belangrijk en wat is de (vaak vergeten) achterliggende gedachte hierachter?

Lees meer...

Cowboydorp staat te koop

Categorie: Persberichten

Gepubliceerd op: 12-11-2015

Wie wordt de nieuwe sherif van El Paso Del Norte?

Lees meer...

6 redenen...waarom uw woning maar niet verkocht geraakt

Categorie: Verkopers

Gepubliceerd op: 04-10-2016

1 - De grootste boosdoener is de prijssetting

Een verkoper heeft bijna altijd een te grote emotionele band om zijn thuis objectief te prijzen. Verder is zijn...

Lees meer...

Moederdag: 8 redenen waarom uw makelaar op je moeder lijkt

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 15-08-2016

Onze mama's zijn de belangrijkste personen in ons leven. Soms staan we er niet altijd bij stil wat ze allemaal voor ons doen en hebben gedaan. Daarom hebben we voor moederdag 8 redenen op een rijtje gezet waarom moeders fantastisch zijn. We zouden First Immo niet zijn, als we dit op een ludieke manier deden. We hebben het in een vastgoed jasje gestoken en 8 redenen bedacht waarom uw makelaar op je moeder lijkt...

Lees meer...

Welke eigendommen zijn het beste om te verhuren? Een checklijst voor wie wilt investeren in vastgoed.

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 12-07-2016

Wat maakt een vastgoedbelegging met oog om het te verhuren nu ideaal? En wat zorgt er voor dat het een flop wordt? Er schuilt een heuse wetenschap achter om uw kansen op slagen drastisch te verhogen en de risico’s tot een minimum te beperken. Doorgewinterde investeerders kennen deze wetenschap en de factoren als de achterkant van hun hand maar nieuwe investeerders kunnen moeite hebben om een ​​investeringswoning goed te beoordelen. Zelfs degenen met ervaring nemen soms een verkeerde beslissing. Omdat de factoren die een bepaalde eigendom de moeite waard maken, kunnen variëren alsook veranderen. Daarom hebben we bij First Immo samengezeten om een ​​lijst op te stellen van een aantal topfactoren die vandaag de dag van belang zijn. Met andere woorden wat zijn nu de factoren waarnaar je moet kijken bij een vastgoedbelegging die je de beste kans op succes zal geven? Hoewel en dergelijke lijst niet super diepgaand, noch 100% compleet kan zijn, is het wel een goede start. Verder zal First Immo altijd een partner voor je zijn om uw zoektocht te beginnen als passieve belegger.

Lees meer...

"Ik wil jullie bedanken voor de fijne samenwerking en het tot een goed einde brengen van de te verkopen appartementen."

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-05-2016

Ik wil jullie bedanken voor de fijne samenwerking en het tot een goed einde brengen van de te verkopen appartementen. De verkooponderhandelingen zijn eerlijk verlopen.

Lees meer...

Studentenkamers zijn slimme investering

Categorie: Persberichten

Gepubliceerd op: 08-08-2015

Het aantal nieuwe studentenkamers dat in Antwerpen op de markt komen, is niet meer bij te houden...

Lees meer...

Hoe je huisdier voorbereiden voor de grote verhuis?

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 04-10-2016

Als je denkt dat verhuizen stressvol is voor jou, kijk het eens uit het perspectief van jouw huisdier. Zijn hele wereld verdwijnt langzaam en binnenkort wordt hij verplaatst naar een heel nieuw territorium met nieuwe geuren en kleuren waar hij dient gewoon aan te geraken. Ook al is zijn nieuwe woonst groter en heeft het een tuin met gras, zal je dit niet aan hem kunnen uitleggen. Maar er zijn wel manieren om het verhuizen voor je huisdier en voor jezelf te vergemakkelijken. Vandaar dit artikel.

Lees meer...

"Het wederzijds vertrouwen was dan ook meteen aanwezig."

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-05-2016

Na lang twijfelen om m’n woonst al dan niet zelf te verkopen, er was immers niet echt haast bij, zag m’n partner een nieuwbouwwoonst in afwerking te huur staan.

Lees meer...

First Immo aanwezig op de Bouw- & interieurbeurs 2016

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 18-01-2016

Wegens groot succes op de Bouw & Reno beurs neemt First Immo deel aan de Bouw- & interieurbeurs in de Nekkerhallen te Mechelen, van 23 januari tot en met 31 januari 2016.

Lees meer...

First Immo geeft gehoor aan de vastgoedvraag van jongeren in Wilrijk!

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 15-06-2016

We mogen met vreugde in het hart meedelen dat er nu 3 jonge mensen gelukkig zijn in Wilrijk–centrum met de aankoop van hun eigen stekje. Het feit dat 3 nieuwbouwappartementen op slechts één week tijd verkocht waren, spreekt boekdelen.

Lees meer...

Het First Immo EK dorp

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 08-06-2016

Het is zover, het EK gaat binnenkort van start en onze Rode Duivels doen mee!!! Een prestatie waar heel de natie terecht trots op mag zijn. Daarom dat we dit bij First Immo niet ongemerkt laten passeren...

Lees meer...

"First Immo heeft ons in eerste instantie goed ontvangen, rondgeleid en geïnformeerd."

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 10-05-2016

Na een zoektocht van bijna een jaar, kwamen we eind januari een pand in Wilrijik tegen en besloten we toch even te gaan kijken. De woning had heel wat troeven voor ons en we wilden er dan ook graag voor gaan.

Lees meer...

Nieuwe website, nieuwe functies

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 14-01-2016

Vanaf januari 2016 heeft de website van First Immo een complete transformatie doorgemaakt. Het resultaat is een moderne en overzichtelijke website die zowel in de behoeften voorziet van vastgoedeigenaren als potentiële kopers en huurders. Uiteraard is een nieuwe website altijd even wennen voor gebruikers, vandaar dat we in dit blogartikel de belangrijkste functies met u willen doornemen. Zo weten we zeker dat u het maximale haalt uit de nieuwe First Immo-website.

Lees meer...

Ik ben over de hele lijn zeer tevreden!

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

First Immo is voor mij: vriendelijke en snelle bediening, een goede uitleg, een vlotte afhandeling en dat tegen een correct commissieloon.

Lees meer...

Teambuilding First Immo

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Een weekendje teambuilding in de Ardennen.

Lees meer...

Ik ben zowel koper als verkoper en in beide gevallen ben ik uiterst tevreden over de diensten van First Immo.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Reeds vanaf het eerste gesprek was ik overtuigd dat ik wilde samenwerken met First Immo. Het buikgevoel was onmiddellijk goed.

Lees meer...

AL NA VIER DAGEN KON DE VERKOOP WORDEN AFGEROND

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Toen we het besluit genomen hadden om onze woning in Kapellen te verkopen, kwamen we terecht bij Hans van First Immo. Al vanaf het eerste contact met hem hadden we een goed gevoel.

Lees meer...

De kleuren van First Immo schitteren nu ook in Boom!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 08-12-2015

Het kantoor Immo De Saeger aan de Grote Markt in Boom werkt vanaf heden namelijk samen met First Immo. “Ons kantoor mag dan misschien in oppervlakte al ruim geweest zijn,” gaat Yves verder, “vanaf nu gaat ons bereik qua kandidaat kopers ook veel groter worden. First Immo beschikt immers over goede informatiekanalen en dan denk ik aan de buurtmailings, het magazine, de uitgebreide website.

Lees meer...

BINNEN DE DRIE MAANDEN WERD HET COMPROMIS GETEKEND

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Mijn man en ik hebben vorig jaar een appartement in Schelle aangekocht dat via First Immo te koop stond. Christian begeleidde ons bij het bezoek van het pand. De eerste indruk van deze vertegenwoordiger van First Immo was voor ons onmiddellijk zeer positief.

Lees meer...

FIRST IMMO scheert hoge toppen met luchtfoto's!

Categorie: Nieuws

Gepubliceerd op: 08-12-2015

Waar we kunnen innoveren, zullen we het niet laten. Vooral omdat dit in de eerste plaats onze klanten ten goede komt. Omdat we vaststelden dat de interieurfoto’s van panden op onze website beduidend meer bekeken werden dan gevelfoto’s, zochten we naar een manier om ook deze laatsten beter tot hun recht te laten komen. Een woning heeft immers een binnen- én buitenkant!

Lees meer...

ONZE WONING BINNEN DE WEEK VERKOCHT

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Door onze goede ervaringen tijdens de aankoop van ons appartement met First Immo, hebben we ook besloten om met jullie in in zee te gaan voor de verkoop van ons huis.

Lees meer...

Iedereen tevreden

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Vorig jaar in oktober besloot ik om mijn rijhuis op ‘het Valaar’ in Wilrijk te verkopen. Ik had er jaren graag gewoond, maar het was tijd voor iets nieuws en ik wilde terug naar een appartement. Dat leek mij op allerlei vlakken veel praktischer. Ik wilde wel liefst in de buurt blijven wonen.

Lees meer...

WE VOELDEN DIRECT DAT WE GOED ZATEN ONDER HUN VAKKUNDIGE BEGELEIDING.

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 28-12-2015

Wij waren op zoek naar een appartement om te kopen toen wij onder de vleugels van Tom en Pierre van First Immo terecht kwamen. We voelden direct dat we goed zaten onder hun vakkundige begeleiding. De eerste contacten waren super aangenaam en verliepen heel ontspannen.

Lees meer...

“We willen jullie bedanken voor de goede samenwerking.”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 08-12-2015

De manier van communiceren tijdens het eerste gesprek, de kennismaking en de waardebepaling gaven de familie een goed gevoel. Er werd tijd genomen om te luisteren naar de wensen en verwachtingen. De procedure werd op een duidelijk wijze uitgelegd en dat gaf vertrouwen om de verkoop over te laten aan First Immo.

Lees meer...

“First Immo hartelijk bedanken voor de verkoop van onze oude woning”

Categorie: Getuigenissen

Gepubliceerd op: 08-12-2015

Vooral jullie professionele aanpak valt op. Dankzij de bekwame begeleiding van Gert en Jens en het hele First Immo - team zijn verkoop en aankoop op amper 3 maanden tijd afgehandeld. We liepen al langer rond met het idee om een nieuwe stek aan te schaffen en toen we op jullie website het huisje van onze dromen zagen, hebben we onmiddellijk een afspraak gemaakt en zijn we gaan kijken. We zagen het volledig zitten. Nu was de vraag alleen: “Hoe snel zou onze oude woning verkocht geraken?” Onze verbazing was dan ook groot toen we na 3 dagen al een koper hadden.

Lees meer...

Het abattement,  het bijabattement en het renovatieabattement

Categorie: Kopers

Gepubliceerd op: 19-04-2017

Het abattement

Als u een bestaande woning of een bouwgrond aankoopt en u heeft op het moment van de aankoop geen andere woning of b...

Lees meer...

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden, functies voor sociale media en uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan