Gratis schatting

U vraag zich af wat uw woning waard is?

Lees meer...

Zoekopdracht

Op zoek naar een thuis op een perfecte locatie?

Lees meer...

Vacature

First Immo zoekt op dit ogenblik aspirant-vastgoedbemiddelaars die in aanmerking komen voor een B.I.V.-stage o.a. voor de regio’s Kruibeke, Mechelen en Kapellen.

Het laatse nieuws van First ImmoFirst Immo Blog

Een opbrengsteigendom of verhuurde gezinswoning kopen. Waar moet je als nieuwe eigenaar op letten?

Categorie: Investeren

Gepubliceerd op: 11-07-2018

Niet iedereen die een pand koopt, is van plan er zelf te gaan wonen. Veel mensen komen bij ons aankloppen als ze specifiek op zoek zijn naar een investeringspand. Het is niet omdat een huis of appartement wordt verhuurd, dat het niet van eigenaar kan veranderen. Een verhuurde woning kan perfect worden verkocht. Toch hou je als potentiële nieuwe eigenaar maar beter rekening met enkele verplichtingen. Je koopt niet alleen de woning, maar je neemt ook het huurcontract over. Als koper van de huurwoning heb je dus dezelfde verplichtingen en rechten als de vorige eigenaar. Je valt ook terug op dezelfde beperkte mogelijkheden om de huurovereenkomst op te zeggen. Als je een verhuurde woning koopt en je wil ze zelf gaan bewonen, kan je als nieuwe eigenaar het huurcontract stopzetten mits bepaalde regels in acht te nemen. Kopers die de verhuurde woning kopen als investering kunnen het lopende huurcontract niet zo maar beëindigen. Als eigenaar kan je te allen tijde beslissen of je al dan niet je woning gaat verkopen, zelfs als het pand verhuurd is. Het huurcontract zal echter nooit automatisch eindigen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden als je een verhuurde woning wil kopen/verkopen.

Lees meer...

Locaties van First Immo projectenToplocaties van onze projecten

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden, functies voor sociale media en uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.Meer wetenVerder gaan