Een casco-woning: Wat is dat en wat is het mogelijke voordeel voor jou?

Een casco-woning: Wat is dat en wat is het mogelijke voordeel voor jou?

Wat is dat nu, een casco-woning? Casco is een woning waarvan enkel het skelet er reeds volledig staat. Hiermee wordt de dragende constructie en de buitenafwerking bedoeld. Deze woning is met andere woorden reeds volledig water – en winddicht. Leuk weetje: de term casco wordt ontleend aan het Spaanse woord ‘Casco’, wat ‘Scheepsromp’ betekent.

Wat is nu het voordeel?

Het voordeel is eigenlijk heel eenvoudig: Als je voor een casco-woning kiest, beslis jij over alles. Hierdoor kan je niet enkel voor budgetvriendelijke materialen kiezen, maar kan je je budget ook over een langere periode verspreiden. Zo kan je nog altijd voor hoogkwalitatieve en dus iets duurdere materialen gaan, maar kan je de kosten ervan spreiden. Dit kan je wat financiële ademruimte geven. Bovendien hoef je minder manuren te betalen, wat eveneens veel scheelt in de portemonnee.

Afwerking

De graad van afwerking van een casco-woning verschilt van pand tot pand. Dit betekent dat je bij sommigen meer zelf zal moeten doen dan bij anderen. Algemeen moeten eigenaars van een casco-woning meestal rekening houden met het afwerken van:

  • Keuken en sanitair
  • Vloer
  • Binnendeuren
  • Nutsvoorzieningen
  • Elektriciteit
  • Verwarming

 Dit is echter niet altijd het geval! Er zijn evengoed casco-woningen waar nog meer moet gebeuren, zoals het in orde brengen van de riolering, isolatie, de trap, enzovoort. Zorg er dus zeker voor dat je de woning grondig onderzoekt, en bekijk of je budget de afwerkingskosten kan dragen.

Een droom voor elke handige Harry!

Als je een beetje handig bent, is een casco-woning een fantastische optie. Je kan je creativiteit volledig de vrije loop laten. Je kan immers alles nog zelf beslissen! Je eigen smaak en stijl kan je dus nog volledig in je nieuwe woning integreren. Breng op voorhand goed in kaart waar je handig en minder handig in bent. Probeer voor de zaken die minder vlot gaan toch een professionele klusjesman erbij te halen. Het zal je veel frustratie en kosten besparen op lange termijn!

Een casco-woning: Wat is dat en wat is het mogelijke voordeel voor jou?

Lees meer