Je woning verkopen? Enkele tips om je rommel te verbergen voor kandidaat-kopers.

Je woning verkopen? Enkele tips om je rommel te verbergen voor kandidaat-kopers.

Je hebt een nieuwe woning gekocht.  Volgens het ideale scenario kan je dan je oude woning rustig leeghalen, de spullen die je nog gebruikt verhuizen naar je nieuwe pand, het oude pand verkoopklaar maken en het dan pas op de markt  brengen. Helaas, helaas, weinigen kunnen dit ideale scenario volgen!  De kans is dus groot dat je nog in je huis woont terwijl je het al te koop gaat aanbieden. Dat betekent ook dat al je spullen (en rommel) er nog staan als potentiële kopers langskomen. Maar maak je geen zorgen!  Als je je overbodige spullen niet ergens buitenshuis kan opslaan en je je huis niet op professionele wijze kan tentoonstellen, kan je nog altijd doen alsof. J De sleutel tot succes is je rommel en spullen goed te verbergen. Om je op weg te helpen, geeft First Immo je enkele tips.

1.Weet waar jouw koper gaat kijken.

Instinctief ga je al je spullen in de gebruikelijke opslagruimtes van je huis verstoppen, zoals in de kasten, onderaan de kasten of onder je bed, in de wasruimte of garage. Maar het probleem is net dat enthousiaste kopers, die ook extra letten op opslagmogelijkheden, in net diezelfde ruimtes zullen koekeloeren. Genoeg opslagruimte is een belangrijke troef bij de verkoop van huizen en natuurlijk wil jij ook dat kandidaat-kopers denken dat jouw huis genoeg opslagruimte heeft.  Kopers willen niet met overvolle ruimtes geconfronteerd worden. We raden je dus aan om elke kast voor de helft leeg te maken. Dit om kopers een gevoel van ruimtelijkheid te geven.

2.Beperk je rommel.

Je wilt dat kopers je huis zien en niet focussen op je persoonlijke spullen. Een eerste logische stap is ervoor te zorgen dat je minder spullen hebt.

Toen ik mijn eerste huis wou kopen, bezichtigde ik woningen vol met ingebouwde kasten volgestouwd met oude tijdschriften en kranten, slaapkamers bijna volledig gevuld met dozen en garages waar je nog nauwelijks in  kon rondlopen, laat staan een auto parkeren. Wat ik me vooral herinner van deze huizen is de rommel en het gebrek aan ruimtegevoel. Wat ik me niet kan herinneren, zijn details over het aantal slaapkamers of de grootte van de keuken.

Als een kandidaat-koper een bezichtiging gepland heeft, ga dan vooral niet een uur voor zijn komst al je spullen wegstoppen. Pak het grondiger aan. Zodra je besluit dat je gaat verkopen, neem dan je spullen grondig onder de loep en probeer door de ogen van een potentiële koper je huis te beoordelen. Wat jou irriteert, zal een kandidaat-koper misschien ook wel agiteren.

Neem niet alleen de plaatsen onder handen die je als eerste ziet wanneer je binnenkomt. Als er bijvoorbeeld rommel bovenop je koelkast ligt (zoals bij de meeste mensen) breng er dan orde in, of nog beter, zoek een plek om het netjes op te bergen. Je scoort zelfs 10 op 10 als je deze rommel ineens wegwerpt! Want zeg nu zelf: Heb je dat 10-jaar oude kookboek, waar je nog maar één gerecht uit hebt gehaald, nog wel nodig?

3.Doe alsof je op kot gaat.

Als je nog steeds in je huis woont, zijn er sowieso enkele kamers die je elke dag moet gebruiken. Maar met deze truc kan je ze (schijnbaar) onberispelijk en rommelvrij  houden: Doe alsof je op kot gaat. Begin met de slaapkamer. Berg kleding en schoenen die je nu niet gebruikt op in koffers en zet deze netjes onder het bed of in de kast. Dan kan je nog een stapje verder gaan. Focus op de inrichting van je kasten. Organiseer op kleur. Het ziet er netjes uit en het geeft mensen het gevoel dat ze door een winkel lopen.

4.Organiseer als een professional

Hoewel je ondertussen al veel spullen kwijt bent, hou je nog altijd (te) veel items over. Waar gaan potentiële kopers ze het minst ontdekken ? Als je niet de middelen hebt om een ​​opslagruimte te huren, denk dan laag en denk hoog. Kopers zullen niet snel onder je bed, achter het dressoir of op je zolder gluren. Maak van deze ruimtes en plaatsen je primaire opslaggebieden voor prullaria en seizoensgebonden items.

Zet in de keuken al het materiaal dat je het minst gebruikt en de grotere artikelen achteraan op de bovenste plank in de bovenkasten. Zo haal je ze uit het gezichtsveld. In de onderste kasten stapel je dan weer je borden netjes op elkaar en voorzie je voldoende ruimte rond elk item. Verder bewaar je koffie, voedsel en specerijen in rieten manden en plaats deze in de voorraadkast.

Ook in de badkamer kan je alles inpakken wat je niet op regelmatige basis gebruikt. Denk aan die extra set krulspelden of het elektrische scheerapparaat dat je niet hebt aangeraakt sinds je eerste scheerbeurt. Voor alle andere kleine spulletjes investeer je best in een paar douchemandjes. Als je een bezichtiging hebt, kun je ze gemakkelijk onder de gootsteen verstoppen.

Neem op dezelfde manier je andere kamers onder handen om diezelfde nette en opgeruimde uitstraling te creëren. Als je bonuspunten wil, verwijder je eventuele opbergdoosjes die op het aanrecht staan of de ophangsystemen aan de deuren voor sieraden, schoenen en toiletartikelen. De kandidaat-koper zal zo’n zichtbare opbergdoosjes en hangers opvatten als "Hé, er is hier niet genoeg opslagruimte, dus we moesten creatief worden."

Neem gewoon de menselijk natuur als leidraad in je opruimactie: als kopers in een kamer, kast of lade kunnen gluren, dan zullen ze dat naar alle waarschijnlijkheid ook doen! J

Je woning verkopen? Enkele tips om je rommel te verbergen voor kandidaat-kopers.

Lees meer

  Je huis verkopen aan je kinderen: waar je op moet letten

  Je huis verkopen aan je kinderen: waar je op moet letten

  Als eigenaar van een woning ben je vrij om te kiezen aan wie je je eigendom verkoopt. Je mag dus ook beslissen om het aan één van je kinderen te verkopen. Je andere kinderen kunnen hier niks tegenin brengen ...

  Verkopen op lijfrente: Wat houdt het juist in?

  Verkopen op lijfrente: Wat houdt het juist in?

  Je komt het vandaag opnieuw vaker tegen: de verkoop op lijfrente. Het heeft voordelen voor zowel koper als verkoper. Voor de koper is het een uitgelezen kans om met een klein kapitaal toch te investeren in vastgoed. De v ...

  Eerst kopen of verkopen, dat is de vraag

  Eerst kopen of verkopen, dat is de vraag

  Je kinderen gaan het huis uit, en nu voelt het veel te ruim aan. Je partner vindt de job van zijn/haar leven aan de andere kant van het land, en pendelen is geen optie. Je ouders worden een dagje ouder en vragen wat meer ...