Type
Prijs
Slaapkamers
Oppervlakte
Andere

7 Panden te koop in Mechelen + Zemst + Bonheiden + Kapelle-Op-Den-Bos

Je gekozen filters

Gezellig volledig vernieuwd appartement/studio met geweldige buitenruimte van 28m² en garage!

Ligging:

Dit appartement is gelegen in de Zwartko...
Gezellig appartement te Mechelen-Zuid. Het appartement beschikt over volgende indeling: woonkamer, eetkamer, slaapkamer, open keuken, badkamer, terras...
Gezellige te renoveren rijwoning met prachtige zuid gerichte stadstuin.

LIGGING

De woning is gelegen in de binnenstad van Mechelen op 5min wande...

Huis te 2800 Mechelen
Lange Heistraat 30

 • 3 slaapkamers
 • 1 badkamers
 • 113m²
Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een handelszaak of restaurant? Kom dan zeker eens een kijkje nemen. Dit leuke pand is gelegen in de Hoogstr...

Handel te 2800 Mechelen
Hoogstraat 10

 • 2 slaapkamers
 • 1 badkamers
 • 285m²

Verkochte panden in Mechelen + Zemst + Bonheiden + Kapelle-Op-Den-Bos

 • Garages te Mechelen 15-10-2019
 • Huis te Mechelen 16-09-2019
 • Appartement te Mechelen 19-08-2019
 • Huis te Mechelen 19-08-2019
 • Huis te Mechelen 11-07-2019
 • Huis te Mechelen 12-04-2019
 • Appartement te Mechelen 04-03-2019
 • Huis te Mechelen 26-02-2019
 • Huis te Mechelen 29-01-2019
 • Huis te Mechelen 29-01-2019
 • Handel te Mechelen 29-01-2019
 • Huis te Mechelen 29-01-2019
 • Huis te Mechelen 29-01-2019

Regio Mechelen, Zemst, Bonheiden & Kapelle-op-den-bos

In het zuiden van de provincie Antwerpen, in het midden van de steden Brussel en Antwerpen en gelegen aan rivier de Dijle, ligt de tweede grootste stad van de provincie: Mechelen. Ze telt meer  dan 85.000 bewoners.

Mechelen kwam in 2016 nog positief in het nieuws : Bart Somers die er sinds 2001 burgemeester is, won de World Mayor Prize. Hij mag zichzelf twee jaar de beste burgemeester ter wereld noemen. Met deze editie wil de organisatie burgemeesters bekronen die zich, samen met hun gemeenschappen, inzetten voor de opvang van vluchtelingen en de integratie van migranten. Deze eretitel hangt nauw samen met ‘Ons Mechels engagement’ dat staat voor betrokkenheid en solidariteit met andere Mechelaars. Via dit platform kunnen vrijwilligers in contact komen met mensen en verenigingen die hun specifieke noden online te kennen geven. Zo wil het stadsbestuur de solidariteit tussen de bewoners en hun engagement versterken.

Het verhaal achter hun bijnaam, de Maneblussers, ontstond meer dan 500 jaar geleden. Op een nacht, met een volle maan, meende een in de wind geslagen cafébezoeker  namelijk dat de Sint-Romboutstoren in vuur en vlam stond. Hij sloeg alarm en mobiliseerde heel de stad om mee te helpen om hun Mechelse trots te blussen. Emmers gevuld met water werden via een menselijke slinger doorgegeven. Echter stond de toren niet in brand, het was de schijn van de maan (en de alcohol) die de indruk had gewekt.

Mechelen is met zijn rijk cultureel erfgoed zeker een bezoek en het wonen waard. De stad heeft zelfs het op één na hoogste aantal beschermde gebouwen van Vlaanderen. Zo is de Sint-Romboutskathedraal de hoofdkerk van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. De toren is ca. 97 meter hoog en heeft twee beiaarden. De gotische Sint-Janskerk dateert uit de 15de eeuw.  Ze is gewijd aan Johannes De Doper en herbergt ‘De aanbidding der wijzen’ van Rubens. Een ander werk van Rubens, ‘De wonderbare visvangst’, vind je terug in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Ook het Begijnhof is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Het aanbod van horeca, bezienswaardigheden en evenementen in het centrum van Mechelen is groot. Gezinnen met kinderen kunnen gemakkelijk hun dag vullen met een leuk tripje naar het Speelgoedmuseum of Technopolis, een doe-centrum voor wetenschap en technologie. Dierentuin Planckendael kan jong en oud bekoren. Utopolis, het bioscoopcomplex in Mechelen, biedt winter en zomer ontspanning aan jong en oud.  De bekende Nekkerhal ligt vlakbij het sport- en recreatiedomein De Nekker.  Het is een grote expositie- en evenementenhal waar beurzen, rommelmarkten, concerten en festivals plaatsvinden. 

Ook wandelaars komen aan hun trekken in Mechelen : Langs de rechteroever van de Dijle vind je het Mechels Broek.  Dit gebied omvat 100 ha natte graslanden waar je uitgestippelde wandelingen van 2 tot 7 km kan volgen. Ook in het provinciale Vrijbroekpark is het rustig vertoeven. Sportief Mechelen biedt nog meer afwisseling : Zo kan u aansluiten bij één van de vele voetbalploegen die de stad telt. Mechelen mag zelfs trots zijn twee van de oudste voetbalploegen van België te huisvesten: Racing Mechelen en KV Mechelen, allebei opgericht in 1904.

De populaire VTM-soap ‘Familie’ kennen we allemaal.  Wist u dat de verhaallijn zich vooral in en rond de stad Mechelen afspeelt ?  De familie Van Den Bossche runt er al jaren haar familiebedrijf en laat ons dagelijks al haar familie-intriges volgen.

Mechelen is een stad die de laatste jaren sterk aan het opkomen is onder jong en oud. Niet verwonderlijk want de stad heeft dan ook enorm veel te bieden ! Mechelen herbergt eigenlijk alle voordelen van een grote stad, maar dan in een compacte, overzichtelijke uitvoering. Kortom: een stad waar u graag zal wonen !

U zocht op te koop in Mechelen, Zemst, Bonheiden en Kapelle-Op-Den-Bos .
Blijf als eerste op de hoogte!